Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ξεκίνησε την Κυριακή το 43o Rally Dakar από την Τζέντα με την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα. Η απόσταση που είχαν να καλύψουν τα πληρώματα ήταν 277 χιλιόμετρα ειδικής και άλλα 345 χιλιόμετρα απλής διαδρομής με τερματισμό την Bisha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταχύτερος στην κατηγορία των αυτοκινήτων στην πρώτη ειδική ήταν ο Carlos Sainz με το Mini X-Raid. Ο Η μάχη Sainz-Peterhansel θα έχει ενδιαφέρον.Ισπανός έδωσε μάχη με τον Stephane Peterhansel επίσης με Mini αλλά κατάφερε να επικρατήσει για μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Martin Prokop με Ford Raptor, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Γάλλος Mathieu Serradori με το αυτοκίνητο της Century.

Πολύ άτυχος ο Loeb με προβλήματα στα ελαστικά του στην SS1.

Προβλήματα για Loeb, Al-Attiyah

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κακό ξεκίνημα στον αγώνα είχαν αρκετά μεγάλα ονόματα του Ράλι με σημαντικότερο εκείνο του Sebastien Δεν απέφυγε τα κλαταρίσματα ο Loeb.Loeb. Ο Γάλλος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στα πρώτα χιλιόμετρα της ειδικής με πολλά κλαταρίσματα ελαστικών με αποτέλεσμα να χάσει πολύ χρόνο. Ολοκλήρωσε την ειδική 24 ολόκληρα λεπτά πίσω από τον Sainz, κάτι που κάνει τη δουλειά του πολύ δύσκολη για τη συνέχεια. Προβλήματα όμως είχε και ο Al Attiyah με το Toyota, ο οποίος έχασε 12 λεπτά, ενώ στην εξάδα κατάφερε να μπει ο έμπειρος Nani Roma με το BRX Hunter.

Highlights Cars SS1

 

 

 

 

Ταχύτερος ο Price, προβλήματα ο Brabec

Στις μοτοσικλέτες τον καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Toby Price με KTM. Ο Αυστραλός οδήγησε πάρα πολύ Ταχύτερες οι KTM στην 1η ΕΔ του Dakar.γρήγορα, δεν έχασε τη συγκέντρωσή του και κατάφερε να κερδίσει την πρώτη ειδική του αγώνα. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Kevin Benavides με την εργοστασιακή Honda, μόλις 35 δευτερόλεπτα πίσω από τον Price, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Matthias Walkner με KTM. Στην εξάδα βρέθηκαν επίσης οι Sunderland (KTM), Santolino (Sherco) και De Soultrait (Husqvarna).

Χωρίς λάθη ο Price με την KTM έφτασε στη νίκη.

Χαμένος στη μετάφραση ο Brabec με τη Honda

Πολύ μεγάλα προβλήματα είχε στην εναρκτήρια ειδική ο περσινός νικητής Ricky Brabec, ο οποίος έχασε 18 ολόκληρα λεπτά στο τέλος της ημέρας. Ο Αμερικανός έχασε πολλές φορές τον προσανατολισμό του στο πρώτο κομμάτι της διαδρομής με αποτέλεσμα να μείνει πολύ πίσω. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε ο Barreda Bort με Honda, ενώ κακή εμφάνιση έκανε και ο Quintanilla με τη Husqvarna μένοντας στην 22η θέση.

Η δράση συνεχίζεται τη Δευτέρα με τη 2η ειδική διαδρομή συνολικού μήκους 685 χιλιομέτρων.

Highlights Bikes SS1

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Dakar 2021: Η μάχη της Αραβικής Χερσονήσου

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης