Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP ήταν πραγματικά εκπληκτικός με άφθονο θέαμα Εξαιρετική στρατηγική από τον Quartararo η οποία του χάρισε τη νίκηαπό τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Μεγάλος νικητής ήταν ο Fabio Quartararo με την εργοστασιακή μοτοσικλέτα της Yamaha ο οποίος παρότι ξεκίνησε νωχελικά κατάφερε με σταθερό γυρολόγιο να βρεθεί ανάμεσα στους πρώτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους τελευταίους γύρους ξεκίνησε την αντεπίθεση του και βρέθηκε στην πρώτη θέση κατακτώντας μια απίθανη νίκης. Αυτή είναι η πρώτη του νίκη για το 2021 και στη βαθμολογία βρίσκεται στη 2η θέση.

Η εμπειρία βοήθησε τον Zarco στο τέλος να πάρει τη 2η θέση

Πρώτος στη βαθμολογία ο Zarco

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Γαλλικό θρίαμβο ολοκλήρωσε ο Johann Zarco με την Pramac Ducati. Ο έμπειρος αναβάτης ήταν από Απίστευτο ο rookie Jorge Martin έμεινε μέχρι το τέλος στη μάχη της νίκηςτην αρχή στη μάχη της νίκης και κατάφερε στο τέλος να περάσει τον teammate του και να βρεθεί στη 2η θέση. Πλέον ο Zarco είναι πρώτος στη βαθμολογία με 40 βαθμούς.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο εξαιρετικός Jorge Martin με τη δεύτερη Ducati της Pramac. Ο νεαρός Ισπανός μόλις στον δεύτερο αγώνα του στη μεγάλη κατηγορία πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, οδήγησε τον αγώνα για πολλούς γύρους και τελικά ανταμείφθηκε με το πρώτο του βάθρο.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Binder έφερε την KTM στη δεκάδα

Επική μάχη Miller με Mir στο όριο των κανονισμών

Στη 4η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Alex Rins με την εργοστασιακή Suzuki αφήνοντας πίσω του τον Στα όρια του αντιαθλητικού ο διαξιφισμός Miller-MirMaverick Vinales με τη δεύτερη εργοστασιακή Yamaha. Την εξάδα έκλεισε ο Pecco Bagnaia με την Ducati, ενώ στους δέκα πρώτους βρέθηκαν οι Mir(Suzuki), Binder(KTM), Miller(Ducati) και Aleix Espargaro(Aprilia).

Μεγάλη μάχη έδωσαν οι Miller και Mir οι οποίοι ακούμπησαν πολλές φορές με επιθετικές κινήσεις και μάλιστα κινδύνευσαν να πέσουν χωρίς όμως να δεχτούν κάποια ποινή. Απογοήτευση για τον Valentino Rossi στη 16η θέση, ενώ πρώτη Honda ήταν του Pol Espargaro στη 13η θέση.

Επόμενος αγώνας στην Πορτογαλία και την πίστα Portimao σε δύο εβδομάδες.

Αποτελέσματα αγώνα Doha
Βαθμολογία Πρωταθλήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Doha: Τρομερή pole position για τον Martin με Ducati

Απίστευτο ρεκόρ 362,4 Κm/h στο MotoGP

MotoGP Κατάρ: Τεράστια νίκη του Vinales με Yamaha

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης