Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Με τρομερό ανταγωνισμό και εντυπωσιακό θέαμα ξεκίνησε το τριήμερο στην Ισπανία για τον 6ο γύρο του Από το Q1 προκρίθηκαν στο Q2 οι Zarco και Bezzecchi.Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP. Ο καιρός βοήθησε αρκετά τους αναβάτες να δουλέψουν πάνω στο στήσιμο των μοτοσικλετών τους με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ καλούς χρόνους και ρεκόρ. Στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου ο Pecco Bagnaia ήταν εκείνος που δεν άφησε κανένα περιθώριο σε κανέναν για την pole position.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός ότι το φαβορί ήταν ο Fabio Quartararo, ο Ιταλός αναβάτης της Ducati ήταν σε άλλο επίπεδο και με χρόνο 1:36.170 κατάφερε να πάρει την πρώτη pole position για το 2022. Η Ducati δούλεψε πολύ καλά με το μαλακό πίσω ελαστικό και ο Bagnaia είχε την ευκαιρία να σημειώσει νέο ρεκόρ πίστας. Από τη δεύτερη θέση του grid θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής ο Fabio Quartararo με την Yamaha. Ο Γάλλος πρωταθλητής έδειχνε να έχει τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά δεν υπολόγισε τον απίθανο Bagnaia και την Ducati.

 

 

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Aleix Espargaro με την εργοστασιακή Aprilia. Ο Ισπανός συνεχίζει να εντυπωσιάζειΑυτή είναι η 7η pole position του Bagnaia στο MotoGP. και δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν τον δούμε για μια ακόμα φορά στο βάθρο του αγώνα της Κυριακής. Από τη δεύτερη σειρά του grid α εκκινήσουν τον αγώνα ο Jack Miller (Ducati), Marc Marquez (Repsol Honda) και Johann Zarco (Pramac Duati). Ο Marquez αποφάσισε να ακολουθήσει και στις δύο προσπάθειές τους άλλους αναβάτες και δικαιώθηκε κατακτώντας ένα καλό αποτέλεσμα για τον αυριανό αγώνα.

Από την τρίτη σειρά του grid θα εκκινήσουν οι Taka Nakagami (Honda), Marco Bezzecchi (VR46 Ducati) και Joan Mir με τον αναβάτη της Suzuki να έχει πτώση στην δεύτερη προσπάθειά του. Πτώσεις σε κρίσιμα σημεία είχαν επίσης οι Jorge Martin και Enea Bastianini οι οποίοι έμειναν στη 10η και 11η θέση αντίστοιχα, ενώ εκτός Q2 έμεινε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Alex Rins με την εργοστασιακή Suzuki.

Ο αγώνας της Jerez αρχίζει στις 15:00 την Κυριακή.

Αποτελέσματα QP

Προβλήματα για τον Marquez αλλά βρήκε τον τρόπο να πλασαριστεί σε καλή θέση για τον αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Michelin ξεκίνησε την πειραματική κατασκευή βιώσιμων ελαστικών

MotoGP Ισπανίας: Πρόγραμμα και προβλέψεις για το GP στη Jerez

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης