Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Fabio Quartararo είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP για το 2021 εξασφαλίζοντας τον τίτλο στον αγώνα του Misano με την 4η θέση και την πτώση του μεγάλου του αντιπάλου Pecco Bagnaia. Ο αναβάτης της Yamaha έγινε ο πρώτος Γάλλος αναβάτης που κατακτά την κορυφή του κόσμου στην μεγάλη κατηγορία των Grand Prix μοτοσικλετών κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο ακόμα και από τον Πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tweet του Προέδρου της Γαλλίας!

 

 

Το μεγάλο ατού φέτος του Quartararo ήταν η σταθερότητα του καθώς έχει τερματίσει σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. Έχει κατακτήσει πέντε νίκες μέχρι στιγμής (απομένουν δύο αγώνες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα σε Πορτογαλία και Βαλένθια) και έχει ανέβει 10 φορές στο βάθρο. Πολύ δίκαια ο Γάλλος είναι ο πρωταθλητής φέτος, σε μια χρονιά μάλιστα στην οποία η Yamaha δεν είχε την καλύτερη μοτοσικλέτα στο grid.

Μεγάλη συγκίνηση για τον νεαρό Γάλλο με την Dorna να του έχει ετοιμάσει ένα πολύ όμορφο βίντεο.

Στη σέλα μοτοσικλέτα από τα τέσσερά του χρόνια

Ποιος είναι όμως ο νεαρός και κατάκτησε τον κόσμο μόλις στα 22 του χρόνια; Ο Quartararo γεννήθηκε στην Νίκαια της Γαλλίας και ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσικλέτα από τα 4 χρόνια του. Εκείνος που τον καθοδήγησε ήταν ο πατέρας του Etienne Quartararo, πρώην πρωταθλητής Γαλλίας στα 125 κ.εκ. και ο Jean Phillipe Henry. Εκείνο που έκανε αίσθηση στον Quartararo ήταν ότι παρά το γεγονός ότι στις μικρές κατηγορίες (Moto3 και Moto2) δεν είχε δείξει τίποτα το φοβερό – είχε μόλις μία νίκη στη Moto2 και συνολικά τέσσερα βάθρα στην καριέρα του – η Yamaha τον εμπιστεύθηκε και τον ανέβασε στο MotoGP το 2019.

Ο Daniel Ricciardo μιλάει για τον Fabio

 

 

Από την πρώτη του χρονιά στην ομάδα Petronas Yamaha έδειξε πως έχει το “μέταλλο” να κάνει κάτι σπουδαίο παλεύοντας για νίκες και βάθρα σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά, το 2020 παραμένει στην ομάδα της Petronas έχοντας όμως εργοστασιακή υποστήριξη από την Yamaha, με καλή παρουσία. Το 2021 προβιβάζεται στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha δίπλα στον Maverick Vinales και δείχνει από το ξεκίνημα ότι είναι έτοιμος για νίκες. Η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητά του σε συγκεκριμένες πίστες και αγώνες του χάρισε τελικά τον τίτλο.

Ο σωστός δρόμος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Από τη μετριότητα της Moto2/Moto3, στην κορυφή του κόσμου

Ο Fabio Quartararo ζει στην Ανδόρα και έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Daniel Ricciardo, τον Pierre Gasly και Esteban Ocon της Formula 1. Είναι μεγάλος θαυμαστής του μουσικού ρέγκε J. Balvin, ενώ λατρεύει τη μόδα και ιδιαίτερα την Dolce &Gabbana με την οποία συνεργάζεται ως μοντέλο. Ο καλύτερός του φίλος είναι ο Thomas Maubant με τον οποίο είναι κολλητοί από τα παιδικά τους χρόνια και τώρα δουλεύουν μαζί στο MotoGP.

Λάτρης της μόδας και ιδιαίτερα της Dolce&Gabbana.

Το παρατσούκλι El Diablo το απέκτησε όταν φόρεσε ένα κράνος του Roberto Locatelli το οποίο είχε αυτοκόλλητο με τον διάβολο. Το αγαπημένο του φαγητό είναι τα Burger, αν και ελάχιστες φορές του επιτρέπεται να τρώει λόγω της ειδικής διατροφής που ακολουθεί ως επαγγελματίας αθλητής και αναβάτης. Κέρδισε τον σεβασμό όλων στο MotoGP καθώς φίλοι και αντίπαλοι έσπευσαν να τον συγχαρούν για τον τίτλο. Ο Marc Marquez ωστόσο προειδοποίησε τον Γάλλο ότι θα πρέπει να ετοιμαστεί καλά για την επόμενη χρονιά καθώς τον περιμένουν σκληρές μάχες!

Βίντεο με τους πανηγυρισμούς του Fabio στο Misano.

 

Το χρυσό κράνος του πρωταθλητή...

Χαλαρώνει πάντα με φίλους και θαλάσσια σπορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

MotoGP Ιταλία: Νικητής ο Marquez, πρωταθλητής ο Quartararo!

Τι πρέπει να συμβεί για να στεφθεί πρωταθλητής ο Quartararo στο Misano

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης