Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Την Κυριακή που μας πέρασε στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας στο Silverstone για το ΠαγκόσμιοΟ Bagnaia ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, 49 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Πρωτάθλημα MotoGP, λίγοι πίστευαν ότι νικητής θα είναι ο Pecco Bagnaia. Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati ήταν εξαιρετικά μεθοδικός, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αντιπάλων του και έφτασε στην 4η φετινή του νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλειδί στην άνοδο της απόδοσής του στον αγώνα και τελικά στη νίκη ήταν η χρησιμοποίηση του συνδυασμού ελαστικών Σκληρό πίσω και Μεσαίο μπροστά της Michelin. Εκείνος που κατάφερε να αλλάξει τη γνώμη στον Bagnaia και να τον πείσει τελικά να δοκιμάσει τα συγκεκριμένα ελαστικά ήταν ο Valentino Rossi. Οι δύο Ιταλοί αντάλλαξαν μηνύματα στη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου και ο Rossi συμβούλευσε τον «μαθητή» του να ρισκάρει χρησιμοποιώντας διαφορετικά ελαστικά.

Ο Bagnaia, μετά την συνομιλία του με τον Rossi, αλλά και την συμβουλή του Casey Stoner με τον οποίο επίσης μίλησε, αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική και τελικά να κερδίσει τον αγώνα. Ο αναβάτης της Ducati είπε: «Μίλησα με τον Valentino (Rossi) και τον Casey (Stoner) και με βοήθησαν πολύ να πάρω τις σωστές αποφάσεις. Με στήριξαν και θέλω να τους ευχαριστήσω. Ο Valentino ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος με την επιλογή που κάνω στα ελαστικά. Μου έλεγε λοιπόν να χρησιμοποιήσω στον αγώνα το Μεσαίο μπροστά και το Σκληρό πίσω ελαστικό. Τελικά, είχε δίκιο και με βοήθησε πολύ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης