Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται ότι υπήρχε μεγάλη επιθυμία για το paddock scooter που χρησιμοποιούσε ο Valentino Rossi, καθώς μετά από μερικές απανωτές προσφορές το Giggle 50 με το σήμα του εργοστασίου της Yamaha συγκέντρωσε 17.000 ευρώ για μια ιταλική φιλανθρωπική οργάνωση.

Η πώληση ήταν μέρος της Minardi Day, μιας δημοπρασίας που επικεντρώθηκε σε αναμνηστικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού των δίτροχων και των τετράτροχων. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν σε ιταλικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που ερευνά τον αυτισμό στα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Valentino Rossi είναι ίσως ο μεγαλύτερος θρύλος στην ιστορία των MotoGP. Στη σύγχρονη εποχή των αγώνων μοτοσικλετών Grand Prix, λίγοι έχουν κατακτήσει τις καρδιές του παγκόσμιου κοινού όπως έκανε ο «The Doctor».

Με αυτή τη φήμη έρχεται η επιθυμία για συλλέκτες μοτοσυκλετών να επεκτείνουν τις συλλογές τους με μοτοσυκλέτες που είτε ανήκαν, είτε οδηγήθηκαν είτε συμμετείχαν σε αγώνες από τον ίδιο τον Rossi. Ωστόσο, με τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες MotoGP να ξεπερνούν τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, η πιθανότητα για εμάς τους απλούς θνητούς να αποκτήσουμε ένα κομμάτι της ιστορίας του Rossi είναι αρκετά μικρή, αν και μια φιλανθρωπική δημοπρασία προκαλεί πάντα ένα ενδιαφέρον.

Έχει τον συνδυασμό χρωμάτων από τις σεζόν 2008-2009, έχει υπογραφεί από τον Rossi, και έχει ακόμη οδηγηθεί από αυτόν σε πολλά Grand Prix. Δυστυχώς όμως, δεν είναι μια καθαρόαιμη αγωνιστική μοτοσυκλέτα και στην πραγματικότητα είναι ένα σκούτερ 3hp Yamaha Giggle 50cc που χρησιμοποίησε στους ευρωπαϊκούς γύρους του πρωταθλήματος για την μεταφορά του μέσα στο paddock.

Και ενώ μπορείτε να βρείτε ένα Giggle 50cc  από 1.300 μέχρι 2.000 ευρώ, η δημοπρασία για το παλιό σκούτερ του Rossi ξεκίνησε από 7.000 ευρώ με την εκτίμηση ότι θα έφτανε μεταξύ 12.000 και 15.000 ευρώ! Αυτό μπορεί να είναι φθηνό σε σύγκριση με τις μοτοσυκλέτες που οδηγούσε σε αγώνες (η Ducati GP11 του πωλήθηκε για 245.700 €!), αλλά εξακολουθεί να είναι ένα κομμάτι της ιστορίας!

Η δημοπρασία συγκεντρώνει κεφάλαια για τη Medea La Nostra Famiglia, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ερευνά τον αυτισμό σε μικρά παιδιά, και όλα τα χρήματα από την πώληση θα σταλούν σε αυτήν.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης