του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θρύλος Giacomo Agostini το 1972 ήταν ο τελευταίος Ιταλός που κέρδισε με Ιταλική μοτοσυκλέτα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα! Τώρα, 50 χρόνια αργότερα ο Pecco Bagnaia ξανάφερε την Ιταλία στην κορυφή του κόσμου.

Οι δύο άνδρες έχουν κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και αρκετές διαφορές στον τρόπο που αντιμετώπισαν τους αγώνες και το Ιταλικό περιοδικό Motociclismo τους έφερε μαζί στην πίστα του Misano για ένα ωραίο βίντεο, δυστυχώς χωρίς να οδηγήσουν τις μοτοσυκλέτες τους, λόγω βροχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η MV Agusta που έχει κρατήσει στη συλλογή του ο 15 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής από το Μπέργκαμο, βρέθηκε δίπλα στην Ducati Desmosedici GP22 του οδηγού από το Τορίνο.

“Εκπροσωπείς την Ιταλική τεχνολογία σε όλον τον κόσμο. Εγώ το έκανα πριν 50 χρόνια και ο Pecco το έκανε σήμερα. Είναι κάτι για το οποίο όλοι οι Ιταλοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι”, είπε ο Ago. O Pecco από την πλευρά του είπε: “Με έκανε απέραντα υπερήφανο αυτό που κατορθώσαμε: διάλεξα την Ducati και η Ducati διάλεξε εμένα και μαζί φτάσαμε αυτό το ορόσημο που έλειπε για αρκετό καιρό και ήταν καταπληκτικά”.

Σε αυτά τα 50 χρόνια πολλά άλλαξαν στους Αγώνες και τις μοτοσυκλέτες. “Δεν γεννήθηκα με ηλεκτρονικά, έτσι μου είναι δύσκολο να φανταστώ το να έχω τόσο εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα, όπως έχουν σήμερα. Είμαι παλιομοδίτης και είμαι για τις παραδοσιακές μοτοσυκλέτες”, σημείωσε ο Ago. O Bagnaia απάντησε: “Χρησιμοποιούμε λιγότερα ηλεκτρονικά από ότι φαντάζεται κάποιος, αλλά σίγουρα είναι θεμελιώδη με τη δύναμη των σημερινών μοτοσυκλετών”.

Οι δύο τους μίλησαν και για το ΤΤ στο Isle Of Man, τον θρυλικό Αγώνα που ο Agostini κέρδισε 10 φορές!!! Έναν Αγώνα που παρά το ότι συνεχίζεται, δεν αποτελεί μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. “Είναι μια φανταστική πίστα. Σου δίνει χαρές που οι άλλες πίστες απλά δεν σου δίνουν, αλλά ατυχώς δεν πρέπει να σκέφτεσαι τον κίνδυνο”, λέει ο Ago, ενώ ο Pecco δηλώνει: “Είναι κάτι που δεν ξέρω αν είμαι ικανός να το διαχειριστώ στο μυαλό μου”.

Δύο Παγκόσμιοι Πρωταθλητές λοιπόν, που έκαναν την Ιταλία υπερήφανη με διαφορά 50 χρόνια! Για να δούμε πόσα χρόνια θα χρειαστούν για μια ακόμη τέτοια επιτυχία, ή αν τώρα με την τεχνολογική πρωτοπορία της Ducati και της Aprilia, οι Ιταλοί οδηγοί θα έχουν πιο εύκολη δουλειά να κάνουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης