του Δημήτρη Διατσίδη

Η Ελληνική αντιπροσωπεία της Suzuki πραγματοποίησε δημοσιογραφική παρουσίαση των νέων της μοντέλων, που έχουν βάση το νέο κινητήρα 800 κ.εκ., αλλά και την πρόσφατα ανανεωμένη V-Strom 1050.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια καλά οργανωμένη εκδήλωση με κέντρο την Μάνδρα Αττικής και με διαδρομές στην παλιά εθνική προς τη Θήβα, αλλά και σε χωμάτινη διαδρομή, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια μικρή πρώτη γεύση από τα μοντέλα V-Strom 800 DE,  V-Strom 1050 DE, & Street Edition, GSX-8S.

Οι δύο εκδόσεις του 1050, με βασικές διαφορές τους τροχούς 21 και 19 ιντσών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To 1050 με τον γνωστό V-2 μοτέρ των 106 ίππων και της μεγάλης ροπής, έχει μια πιο χωμάτινη έκδοση με μπροστινό τροχό 21 ιντσών και ζάντα με ακτίνες και μια Street εκδοχή με τροχό 19 ιντσών. Στην οικογένεια V-Strom ανάμεσα σε αυτό το μεγάλο μοντέλο και το best seller 650, τοποθετείται το ολοκαίνουργιο 800, βασισμένο σε ένα δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με απόδοση 83 ίππους στις 8,500 σ.α.λ. και ροπή 78 Nm στις 6,800 σ.α.λ., με στρόφαλο 270° μοιρών, ώστε να έχει χρονισμό ανάφλεξης ίδιο με των V-2 μοτέρ.

Ο νέος κινητήρας των 800 κ.εκ., είναι δικύλινδρος εν σειρά!H V-Strom 800 DE φιλοδοξεί να πάρει σημαντικό μερίδιο αγοράςΗ γυμνή streetfighter GSX-8S έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Τον ίδιο κινητήρα φοράει και το γυμνό μοντέλο GSX-8S, με απόδοση 1 ίππο λιγότερο, προφανώς λόγω της κοντύτερης εξάτμισης!

Οδηγήσαμε και τις τέσσερις μοτοσυκλέτες και θα τις παρουσιάσουμε αναλυτικότερα σε επόμενα άρθρα. Εδώ ας πάρουμε μια πρώτη φωτογραφική γεύση από τα μοντέλα αυτά, μέσα από τις φωτογραφίες του Γιώργου Καραγεωργάκη και των συνεργατών του.

Οδηγήσαμε την V-Strom 1050 Street Edition στην ασφάλτινη διαδρομήΜας άρεσε ο τρόπος που στρίβει η GSX-8SΗ V-Strom 800 DE έχει εξαιρετικό ενδιαφέρονΟ Μπάμπης Κελάφης ανέλαβε τις χωμάτινες διαδρομές

Σίγουρα η Suzuki μπαίνει δυνατά φέτος και πάλι στην αγορά των δημοφιλών αυτών κατηγοριών, με τα “made in Japan” μοντέλα, που έχουν να προσφέρουν μια μεγάλη αξιοπιστία, μια πλήρη κάλυψη ανταλλακτικών και μια ποιότητα κατασκευής που ξεχωρίζει. Μάλιστα με ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού της αντιπροσωπείας, φαίνεται ότι μπορεί και πάλι να πάρει το μερίδιο αγοράς που της ταιριάζει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης