Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Francesco Bagnaia κατέκτησε την pole position με νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου, μετά τις κατατακτήριες στο Mugello για τον 6ο γύρο της σεζόν του 2023. Πίσω του ήταν τα αδέρφια Marquez, με τον Marc να είναι στη δεύτερη και τον Alex στην τρίτη θέση. Ο Alex έχει ποινή 3 θέσεων που θα πρέπει να εκτίσει στον αυριανό αγώνα της Κυριακής.

Στις ΚΑΤ1 είχαμε πολλά μεγάλα ονόματα και ήταν σίγουρο ότι κάποιοι αναγκαστικά θα μένανε εκτός. Ο Alex Marquez έδειξε από νωρίς ότι είχε τον ρυθμό και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση, όμως η δεύτερη θέση άλλαξε αρκετά χέρια και τελικά, όταν έπεσε η καρό σημαία, ήταν ο Jack Miller, ο οποίος βρέθηκε μπροστά από τους Maverick Viñales, Franco Morbidelli και Fabio Quartararo για να πάρει την πρόκριση. 

Στις ΚΑΤ2, μετά τις πρώτες εξόδους, ήταν ο Jorge Martin που βρισκόταν στην κορυφή, με τον Marco Bezzecchi να κάνει το 1-2 για την Ducati. Στην αρχή των δεύτερων εξόδων, ο Bagnaia πέρυχε τον Marc Marquez στην πρώτη στροφή, καθώς ο Ισπανός έβγαινε από τα pits και έδειξε φανερά εκνευρισμένος, καθώς θεώρησε ότι ο Marquez τον έκοψε. Ο Marquez όμως ήταν αρκετά πιο μπροστά και, αντικειμενικά, δεν μπορούσε να έχει κάνει κάτι διαφορετικό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από αυτό, ο Marquez μπήκε πίσω από τον Βagnaia και κάνανε μαζί τον γρήγορο γύρο τους, με τον Βagnaia να γράφει 1:44.855 (νέο ρεκόρ) και να παίρνει την pole position, με τον Marc Marquez δεύτερο. Ο Alex Marquez, ερχόμενος από τις ΚΑΤ1, έκανε τον 3ο καλύτερο χρόνο, αλλά με την ποινή του από το Le Mans θα αναγκαστεί να ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από 3 θέσεις πιο πίσω. Η ποινή δεν ισχύει για τον αγώνα Sprint. 

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, θα βρούμε τους Jack Miller, Jorge Martin και Marco Bezzecchi, ενώ πίσω τους θα παραταχθούν οι Aleix Espargaro, Johann Zarco και Alex Rins. Τέλος, από την 4η σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσουν οι Brad Binder, Luca Marini και Enea Bastianini (ο οποίος είχε πτώση περίπου στα μέσα των ΚΑΤ2).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης