Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φτάνοντας στην Valencia, ο Francesco Bagnaia προηγούταν στην βαθμολογία κατά 23 βαθμούς, κάτι που σήμαινε ότι για να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP για το 2022, αρκούσε να πάρει 2 μόλις βαθμούς. 

Ο αντίπαλός του, Fabio Quartararo έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει και να ελπίζει ο Bagnaia να τερματίσει 15ος ή πιο πίσω για να ανατρέψει τα δεδομένα. Ο Γάλλος της Yamaha ξεκίνησε δυναμικά το Σαββατοκύριακο και πήρε την πέμπτη θέση τελικά στην σχάρα της εκκίνησης, με τον Bagnaia να είναι 8ος.

Στην αρχή και οι δύο ξεκίνησαν επιθετικά και όντας κοντά, είχαν την ευκαιρία για μερικές αλληλοπροσπεράσεις. Μάλιστα υπήρξε επαφή μεταξύ τους και ένα από τα αεροδυναμικά φτερά της μοτοσυκλέτας του Bagnaia έφυγε από την μοτοσυκλέτα, δυσκολεύοντας το έργο του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Quartararo πίεζε όσο μπορούσε, προσπαθώντας να ανέβει, όμως το γκρουπ των πρωτοπόρων, αποτελούμενο από τους Alex Rins, Jorge Martin, Marc Marquez και Jack Miller είχε ήδη αρχίσει να ξεφεύγει. Ο Bagnaia από την άλλη δέχτηκε τις προσπεράσεις των Brad Binder, Miguel Oliveira, Luca Marini και Enea Bastianini και βρέθηκε πίσω στην ένατη θέση. 

Μπροστά, ο Alex Rins είχε αρχίσει να ανοίγει μια μικρή διαφορά, ενώ ο Brad Binder πέρασε τον Quartararo και άρχισε να κυνηγά την πρώτη τετράδα. Ο Quartararo είχε αρχίσει και αυτός να κλείνει την διαφορά και ανέβηκε δύο θέσεις μετά τις πτώσεις των Marc Marquez και Jack Miller. 

Όμως όπως προαναφέρθηκε, ο Quartararo έπρεπε οπωσδήποτε να τερματίσει πρώτος. Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο, ο Quartararo πήρε τελικά την καρό σημαία στην τέταρτη θέση, μια πολύ καλή επίδοση αλλά όχι αρκετή για να του χαρίσει το δεύτερο συνεχόμενο Πρωτάθλημα MotoGP. Αυτός ο τίτλος θα πήγαινε στον Bagnaia, ο οποίος πέρασε την γραμμή του τερματισμού στην ένατη θέση και έγινε ο πρώτος αναβάτης της Ducati που παίρνει το Πρωτάθλημα αναβατών από τον Casey Stoner το 2007, ενώ έγινε επίσης ο πρώτος Ιταλός αναβάτης με ιταλική μοτοσυκλέτα που παίρνει το Πρωτάθλημα μετά τον Giacomo Agostini με την MV Agusta το 1972!

Τον αγώνα τελικά κέρδισε ο Alex Rins, στον τελευταίο αγώνα της Suzuki στα MotoGP, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι Brad Binder (που είχε απίστευτο ρυθμό στο τέλος του αγώνα) και ο Jorge Martin.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης