Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Έχουμε αρκετά χρόνια να δούμε στους τιμοκαταλόγους της Honda το θρυλικό CB1300, ιδιαίτερα μετά την μεγάλη αναβάθμιση που δέχτηκε το 2018. Για το 2021 η Honda ετοιμάζει ακόμα μεγαλύτερες αναβαθμίσεις στο θηριώδες μοντέλο της αλλά για την ώρα μιλάμε μόνο για την Ιαπωνία καθώς κανείς δεν γνωρίζει αν θα φτάσει στην χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν ο κινητήρας του CB1300 περνάει τις Euro5 προδιαγραφές έχουμε ελπίδες...

Τεχνολογία αιχμής στο Bol dÓr του 2021

Βασική προϋπόθεση είναι οι προδιαγραφές Euro5 τις οποίες οι πληροφορίες από το Τόκιο ακόμα δεν είναι Θρυλική Honda με τεράστια ιστορία…ξεκάθαρες αν θα συμμορφώνεται ή όχι. Ο κινητήρας είναι ο τετρακύλινδρος σε σειρά 1.284 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 113 ίππους και 11,5 χλγμ ροπής με το βάρος να αγγίζει τα 266 κιλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση της έκδοσης Bol d’Ór έχουμε τον θρυλικό χρωματισμό του 24ωρου αγώνα Le Mans με αρκετές αναβαθμίσεις στον κινητήρα όπως το σύστημα Throttle by Wire (ηλεκτρονικό γκάζι) με διαφορετικές χαρτογραφήσεις και αυτόματο πιλότο (Cruise Control). Καινούριο επίσης είναι και το σύστημα εξάτμισης, κάτι που αφήνει ελπίδες για Euro5 προδιαγραφές.

Και έκδοση SP...

Μακάρι να το δούμε στην Ευρώπη…

Θα είναι διαθέσιμη και έκδοση SP η οποία θα έχει αναρτήσεις της Ohlins και δαγκάνες monoblock της Brembo, όπως φυσικά και η απλή έκδοση CB13000 Super Four. Ας ελπίσουμε ότι θα το δούμε στη χώρα μας την Άνοιξη διότι ένα τόσο ιστορικό μοντέλο έχει θέση στην αγορά.

 

Χαρτογραφήσεις και cruise control περιλαμβάνει το πακέτο του 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης