Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα η Honda αποκάλυψε στην Ιαπωνία το Hawk 11, ένα cafe racer βασισμένο σεΤο πλαίσιο είναι από NT1100, ενώ το υποπλαίσιο είναι ελαφρύτερο από το Africa Twin. πολλά στοιχεία του ΝΤ1100. Η μοτοσικλέτα έκανε το ντεμπούτο της στο Σαλόνι Μοτοσικλέτας της Οσάκα και πολλοί πίστεψαν ότι είναι απλά ένα μοντέλο επίδειξης από την Honda, ωστόσο οι Ιάπωνες ξεκαθάρισαν ότι είναι έτοιμο να βγει στην παραγωγή στην αγορά της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο που δεν διευκρινίστηκε είναι αν το μοντέλο θα έρθει στην Ευρώπη και οι πληροφορίες τείνουν προς την κατεύθυνσης ότι δεν θα έρθει. Παρά το γεγονός ότι η μοτοσικλέτα διαθέτει κινητήρα ο οποίος εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές Euro5, η Honda δεν βλέπει το συγκεκριμένο μοντέλο θα έχει την ανάλογη αποδοχή στην Ευρώπη όπως τα πιο τουριστικά NT1100 και Africa Twin. Μένει να δούμε τους επόμενους μήνες αν οι Ιάπωνες αλλάξουν γνώμη για το Hawk 11.

Στρογγυλό ψηφιακό όργανο για να ταιριάζει στο χαρακτήρα της μοτοσικλέτας.

Το ξεχωριστό αυτό cafe racer είναι εξοπλισμένο με τον γνωστό δικύλινδρο κινητήρα των 1.084 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 102 ίππους και 104Nm ροπής. Το σύνολο το έχουμε συναντήσει τόσο στο Africa Twin όσο και στο NT1100 και είναι εξαιρετικά ομαλό σε απόδοση με ροπάτη λειτουργία σε όλο το φάσμα των στροφών. Εκτός από τον κινητήρα και το πλαίσιο το Hawk 11 δανείζεται και τις αναρτήσεις από το NT110, όπως και τους τροχούς, ενώ τα φρένα είναι ελαφρώς μεγαλύτερα με τις ίδιες όμως δαγκάνες της Nissin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στρογγυλεμένη ουρά με διακριτικό φωτιστικό σώμα πίσω.

Το ψηφιακό πολυόργανο LCD είναι στρογγυλό με πολλές πληροφορίες, ενώ ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει όπως θέλει την απόκριση στο γκάζι, το φρένο του κινητήρα και την εμπλοκή του Traction Control. Η Honda επίσης έχει δημιουργήσει ήδη μια σειρά από αξεσουάρ για το Hawk σε συνεργασία με τη Moriwaki, ενώ υπάρχει και ειδική σειρά ρουχισμού για το μοναδικό αυτό μοντέλο. Αν τελικά προσγειωθεί στην Ευρώπη το Hawk 11 αναμένεται να κοστίζει κοντά στις 13.500€.

Βίντεο παρουσίασης στην Ιαπωνία του Hawk 11.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο Honda CB500F απέκτησε αυτό που του έλειπε: Χαρακτήρα!

Το Honda NT1100 σε κάνει να ερωτευτείς ξανά την οδήγηση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης