Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Εδώ και μερικές εβδομάδες βρίσκεται στη χώρα μας το νέο Zontes Μ310. Το συγκεκριμένο scooter το είχαμε Η τιμή του νέου Zontes M310 είναι 4.355 ευρώ.δει πρώτη φορά στην Έκθεση EICMA στο Μιλάνο και μας είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Πλέον στην Ελλάδα είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το M310 επισκεπτόμενοι ένα από τα καταστήματα του δικτύου της Evomoto.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το M310 ξεχωρίζει πολύ εύκολα από όλα τα υπόλοιπα scooter, κυρίως όταν το κοιτάξεις από μπροστά. Η μάσκα και τα φωτιστικά σώματα του Zontes δεν μοιάζουν με τίποτε από όσα έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα στην αγορά. Από πάνω προς τα κάτω συναντάμε έναν προβολέα LED και δύο κεκλιμένα φώτα DRL ημέρας, ενώ εκείνο που ξεχωρίζει είναι το πολυγωνικό τρισδιάστατο φωτιστικό σώμα το οποίο μοιάζει με εξωγήινο στόμα. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός συνοδεύεται από δύο αιχμηρά «φτερά» τα οποία εκτός από αεροδυναμική βοήθεια, κατευθύνουν τον αέρα στα σωστά σημεία.

Μοναδική η αισθητική του εμπρός μέρους του M310.

Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά πίσω από τον εμπρός τροχό μπορούμε να διακρίνουμε τα δύο ξεχωριστάΠολύ χρήσιμη είναι η ενσωματωμένη βάση για Smartphone στο τιμόνι. ψυγεία για την ψύξη του κινητήρα με το ένα να είναι τοποθετημένο χαμηλά κάτω και το άλλο πιο ψηλά. Δεν μπορείς να μην παρατηρήσεις κοιτάζοντας από κοντά το M310 ότι η Zontes έχει προσέξει ιδιαίτερα το φινίρισμα σε κάθε γωνιά του scooter, ενώ οι διακόπτες στο τιμόνι, η μεγάλη οθόνη TFT και τα επιμέρους γυαλιστερά πλαστικά έχουν εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης. Όταν καθίσαμε στη σέλα του scooter αντιληφθήκαμε ότι είναι πολύ άνετο τοποθετώντας το σώμα κοντά στο τιμόνι για άψογο έλεγχο, ενώ τα πόδια έχουν αρκετό χώρο να κινηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια και με πολύ πλούσιο εξοπλισμό.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε οδηγήσει το νέο Zontes M310 τα νούμερα που συνοδεύουν το scooter Το βάρος του scooter φτάνει τα 188 κιλά.μας έχουν εντυπωσιάσει. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 309 κ.εκ. αποδίδει 33,3 ίππους και 32Nm ροπής, νούμερα άκρως εντυπωσιακά για την κατηγορία των 300αριών. Η Bosch έχει αναλάβει την τροφοδοσία με την αυτονομία να φτάνει τα 360 χιλιόμετρα χάρη στο ρεζερβουάρ των 12 λίτρων και την χαμηλή κατανάλωση σε καύσιμο. Το M310 διαθέτει δύο χαρτογραφήσεις Sport και Eco, με το σύστημα να λειτουργεί με «έξυπνο» τρόπο καθώς όταν ο κινητήρας περάσει τις 7.000 σ.α.λ. από την Eco επιλογή αυτόματα περνάει στην Sport για να έχεις όλη την διαθέσιμη δύναμη να επιταχύνεις.

Ο χειρισμός όλων των λειτουργιών γίνεται από τους διακόπτες στο τιμόνι.

Πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα είναι σωστά μελετημένα για μια σπορ και άνετη συμπεριφορά στο δρόμο, ενώ Οι τροχοί είναι 14 ιντσών εμπρός και πίσω.η ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος στα 160mm δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να εξερευνήσει περισσότερες διαδρομές. Στον εξοπλισμό έχουμε σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί με τον πομπό να χωράει ακόμα και σε λουράκι smartwatch για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών, οθόνη TFT με τέσσερα διαφορετικά θεματικά γραφικά, δύο θύρες USB και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα για ένα full face κράνος και άλλα αντικείμενα.

Αυτοί είναι οι χρωματισμοί του M310.

Το νέο scooter Zontes M310 μπορείτε να το βρείτε σε όλο το δίκτυο συνεργατών της Evomoto στην τιμή των 4.355€. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι μαύρο, κόκκινο, ματ μπλε και γκρι.

Όλα τα στοιχεία για το Zontes M310 ΕΔΩ.

Το Zontes M310 όπως το είχαμε δει στην Έκθεση EICMA τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Ανυπομονούμε να το οδηγήσουμε.

credit: MOTOM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό είναι το παπί της Daytona που προτιμούν οι επαγγελματίες

Μοναδική εμφάνιση, μοναδικές επιδόσεις για το Zontes M310

Το εντυπωσιακό Zontes M310 έρχεται στην τιμή των 4.355€

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης