Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Royal Enfield παρουσίασε το νέο της κορυφαίο μοντέλο Himalayan για το 2021 χαρίζοντάς του χρήσιμα αξεσουάρ για να το κάνουν ακόμα πιο άνετο και εργονομικά άρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασικό στοιχείο του νέου Himalayan είναι το σύστημα πλοήγησης που είναι πλέον στο βασικό εξοπλισμό Το πλαίσιο έχει αλλαγές για βελτίωση της θέσης οδήγησηςτης μοτοσικλέτας. Τοποθετημένο στα όργανα πληροφοριών της μοτοσικλέτας, το “Tripper” της Royal Enfield το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο Meteor 350, δίνει πληροφορίες πλοήγησης στον αναβάτη στροφή ανά στροφή. Το σύστημα συνδέεται με το smartphone μέσω bluetooth και με τη βοήθεια της εφαρμογής Google Maps σε καθοδηγεί σε όποιο προορισμό θέλεις να φτάσεις.

Το Tripper στα όργανα είναι σύστημα πλοήγησης στροφή-στροφή!

Πιο άνετο και πιο χρηστικό το νέο Himalayan

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλαγές έχουν γίνει στην εργονομία με την άνεση του αναβάτη να είναι σε πρώτο πλάνο. Τα πλαϊνά του Η σέλα είναι μεγαλύτερη και με καλύτερη στήριξη του σώματος…ρεζερβουάρ έχουν μικρύνει με αποτέλεσμα τα πόδια να έχουν περισσότερο χώρο. Η ζελατίνα είναι μεγαλύτερη για καλύτερη προστασία από τον αέρα, ενώ η σέλα είναι καλύτερα σχεδιασμένη για περισσότερη άνεση και στήριξη. Το υποπλαίσιο είναι καινούριο προσφέροντας επιπλέον 7 κιλά φόρτωσης στο πίσω μέρος, ενώ νέες είναι οι βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες.

Στο νέο μαύρο χρώμα το Himalayan δείχνει πολύ industrial...

Ίδιος κινητήρας, αναρτήσεις, φρένα…

Εκεί που το Himalayan δεν έχει αλλάξει είναι στον κινητήρα. Ο μονοκύλινδρος παραμένει ίδιος, στα 411 κ.εκ. με απόδοση 24,3 ίππους και 32 Nm ροπής, είναι εναρμονισμένος με τις προδιαγραφές Euro5 και το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 5 σχέσεων. Οι τροχοί επίσης είναι ίδιοι με 21 ίντσες εμπρός και 17 ίντσες πίσω, ενώ αναρτήσεις και φρένα παραμένουν ίδια με το προηγούμενο μοντέλο.

Το νέο Himalayan είναι διαθέσιμο σε τρία νέα χρώματα, το πολυαναμενόμενο Pine Green, το Granite Black και το Mirage Silver.

Το promo video της Royal Enfield

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα φίρμα λανσάρει το KSR Group από την Αυστρία

Σύστημα πλοήγησης αποκτά το Himalayan της Royal Enfield

Η Royal Enfield θα έχει έτοιμη ηλεκτρική μοτοσικλέτα μέχρι το 2024

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης