Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πριν από μερικές εβδομάδες διέρρευσαν στο διαδίκτυο εικόνες μιας νέας έκδοσης που ετοίμαζε η Yamaha Το νέο Tenere είναι φτιαγμένο για να σε ταξιδέψει παντού χωρίς συμβιβασμούς.για το δημοφιλές Tenere της. Ως γνωστόν, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και στην προκειμένη περίπτωση η Yamaha επιβεβαίωσε το ρητό παρουσιάζοντας ένα καινούριο Tenere 700 με την κωδική ονομασία World Raid.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρίτο μέλος της οικογένειας Tenere 700, δίπλα στην απλή έκδοση και την έκδοση Rally, είναι ακόμα πιο σκληροπυρηνικό και προσθέτει στοιχεία δράσης, περιπέτειας και ταξιδιού στο ιαπωνικό μοντέλο. Το πλέον χαρακτηριστικό σημείο που διαφοροποιεί την έκδοση World Raid με τις υπόλοιπες είναι το διπλό ρεζερβουάρ με χωρητικότητα 23 λίτρων. Τα δοχεία είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο που αγκαλιάζουν το πάνω μέρος του πλαισίου και προσφέρουν αυτονομία η οποία αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα! Τα ρεζερβουάρ έχουν διαφορετικές τάπες πλήρωσης, ενώ είναι τοποθετημένα χαμηλά για να μην αλλάξουν τα οδηγικά χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας λόγω του αυξημένου βάρους στο καύσιμο.

Ακόμα πιο ανθεκτικό και ικανό στις εκτός δρόμου εξορμήσεις το νέο World Raid.

Αυξημένη εργονομία και σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Tenere είναι εξοπλισμένο με νέα επίπεδη διπλή σέλα, USB θύρα φόρτισης, νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας και τρεις επιλογές γραφικών, τις Raid, Explore και Street στην οθόνη. Η άνεση και η προστασία έχουν αυξηθεί χάρη στη νέα σχεδίαση της μάσκας, την ψηλότερη ζελατίνα, τα μεγαλύτερα μαρσπιέ και τους πλευρικούς εκτροπείς αέρα, ενώ ο κινητήρας προστατεύεται από νέα βάση από αλουμίνιο και ποδιά τριών τεμαχίων.

Διπλή τάπα καυσίμου για τα νέα ρεζερβουάρ των 23 λίτρων.

Παραμένει ίδιος ο CP2 κινητήρας

Πολύ σημαντική αναβάθμιση έχουμε στις αναρτήσεις του νέου Tenere 700 World Raid. Η Yamaha έχει Τα φρένα παραμένουν της Brembo αλλά το ABS είναι ρυθμιζόμενο με τρεις επιλογές εμπλοκήςτοποθετήσει νέο ανεστραμμένο πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι 43mm εμπρός και νέο αμορτισέρ τύπου piggyback από αλουμίνιο με διαδρομή 220mm. Στο πακέτο έχει προστεθεί νέο αμορτισέρ τιμονιού της Ohlins, ενώ νέος σχεδιασμός έχει γίνει και στο φίλτρο αέρα για καλύτερη λειτουργία σε ακραίες συνθήκες. Ο κινητήρας του νέου Tenere παραμένει ο ίδιος CP2 των 689 κ.εκ. με απόδοση 72 ίππους, ενώ οι τροχοί παραμένουν 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω. Το βάρος της μοτοσικλέτας έχει αυξηθεί στα 220 κιλά.

Το νέο Yamaha Tenere 700 World Raid θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, το Icon Blue (μπλε) και το Midnight Black (μαύρο), ενώ αναμένεται στην Ευρώπη τον Μάιο του 2022.

Το βίντεο παρουσίασης του Tenere 700 World Raid.

 

Νέος πίνακας οργάνων με δυνατότητα συνδεσιμότητας.

Ο μαύρος χρωματισμός του νέου Yamaha.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσγειώθηκε στην Ελλάδα το πρώτο Yamaha R7

Ιδού τα χρώματα της πρωταθλήτριας Yamaha M1 για το MotoGP 2022

Το Yard Build Yamaha XSR 125 από την Ιταλία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης