του Νίκου Βιτσιλάκη

Το 2017 ήταν μια χρονιά ευχάριστη για τη Benelli, που είδε το μοντέλο της TRK 502 να κεντρίζει εντυπώσεις και πωλήσεις. Κάτι μας λέει όμως πως το 2018 αναμένεται να είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον, με το νέο 502Χ να απευθύνεται σε πιο σκληροπυρηνικό(;) κοινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 502 σας είχαμε μιλήσει εδώ πριν λίγους μήνες, όταν και είχε πρωτοέρθει στη χώρα μας. Ένα μοντέλο διπλής χρήσης με έμφαση στην άσφαλτο, έναν απευθείας αντίπαλο του Honda CB 500X, ομοίως με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 48 ίππων. Από την πρώτη στιγμή ξέραμε ότι θα ακολουθούσε και μία ακόμα έκδοση, με περισσότερο χωμάτινα χαρακτηριστικά προκειμένου να μπει με αξιώσεις στην όλο και πιο δημοφιλή κατηγορία των μοτοσυκλετών τύπου Adventure. To 502X είναι αυτή ακριβώς η έκδοση, έχοντας δεχθεί τις απαραίτητες αλλαγές που απαιτεί ο νέος της ρόλος. Αρχής γενομένης από τροχούς και ελαστικά, βλέπουμε ακτινωτές πλέον ζάντες (από χυτές) με περισσότερο off-road ελαστικά, αλλά και αυξημένη διάμετρο στις 19” μπροστά (από 17).​H Benelli παρουσιάζει και τον Adventure χαρακτήρα της.. Βλέπουμε όμως αλλαγή και στα φρένα μπροστά, όπου οι τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες έχουν δώσει τη θέση τους σε συμβατικές διπίστονες. Στο χώμα, ως γνωστόν, το ακαριαίο δάγκωμα των τετραπίστονων δεν είναι κάτι που επιθυμεί ο αναβάτης. Αντίθετα στην ανάρτηση οι αλλαγές μεταφέρονται πίσω, όπου το αμορτισέρ είναι τελείως νέο, μεγαλύτερης διαδρομής και πλήρως ρυθμιζόμενο, ενώ το θηριώδες ανεστραμμένο των ..50mm παραμένει μπροστά στη θέση του. Το τελικό της εξάτμισης έχει μεγαλώσει και πλέον βρίσκεται ψηλά και όχι κάτω από το ψαλίδι, αλλαγή απαραίτητη για όσους κάνουν πραγματικό off-road. Πιο ψηλά όμως είναι τόσο το τιμόνι όσο και το ύψος της σέλας, που φέρνει πλέον τον αναβάτη να κάθεται 840mm πάνω από το έδαφος (από 800). Τέλος, η σχάρα αποσκευών δείχνει αρκετά πιο στιβαρή και ογκώδης, ενώ τα ευχάριστα νέα τελειώνουν με το βάρος της Χ, που είναι 22 ολόκληρα κιλά μικρότερο από την απλή έκδοση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να κυκλοφορήσει λίαν συντόμως και ευελπιστούμε να καταφέρουμε να την οδηγήσουμε προκειμένου να αποκομίσουμε μια ολοκληρωμένη άποψη, την οποία φυσικά και θα σας μεταφέρουμε πάραυτα. Για περισσότερα σχετικά με την άφιξή της μείνετε συντονισμένοι εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης