Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ολοκληρώθηκε το πρώτο διήμερο δοκιμών προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2022 στην Η δεύτερη ημέρα δοκιμών διακόπηκε νωρίς λόγω βροχής.Sepang της Μαλαισίας. Έπειτα από σχεδόν δύο μήνες, ομάδες και αναβάτες μπήκαν και πάλι σε… “Race Mode” αρχίζοντας τη δουλειά για τη νέα συναρπαστική σεζόν η οποία ξεκινάει τον Μάρτιο στο Κατάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κερδισμένοι αυτές τις δύο ημέρες δοκιμών ήταν οι ομάδες της Aprilia, της Honda και της Suzuki οι οποίες παρουσίασαν πολλά καινούρια πράγματα στις μοτοσικλέτες τους. Την πρώτη ημέρα των δοκιμών οι αναβάτες της Aprilia, Aleix Espargaro και Maverick Vinales ήταν ταχύτεροι φέρνοντας τις RS-GP στις πρώτες δύο θέσεις. Η μοτοσικλέτα είναι εντελώς καινούρια και εκείνο που άρεσε περισσότερο στους αναβάτες ήταν η ταχύτητα μέσα στη στροφή και το γεγονός ότι η μοτοσικλέτα είναι πολύ πιο στενή.

Πολύ δυνατός ο Maverick Vinales με την καινούρια Aprilia.

Θετικό τεστ για τις Ducati, Honda και Suzuki

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ καλή δουλειά έγινε στην ομάδα της Repsol Honda με τον Marc Marquez να επιστρέφει στη σέλα της Το πρόβλημα της όρασης του Marc Marquez έχει ξεπεραστεί ολοκληρωτικά.μοτοσικλέτας του μετά από αρκετό καιρό. Η Honda παρουσίασε μια εντελώς νέα μοτοσικλέτα στην Μαλαισία και σύμφωνα με τον Ισπανό αναβάτη βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Εξαιρετική δουλειά έκαναν και στην Suzuki με τους Alex Rins και Joan Mir να απολαμβάνουν ένα καινούριο, πιο ισχυρό κινητήρα στην GSX-RR. Ο Rins μάλιστα ολοκλήρωσε το διήμερο στην 4η θέση, ενώ ο Mir έμεινε στην 12η θέση.

Στο ίδιο καλό επίπεδο με πέρυσι εμφανίστηκε η Ducati στην πίστα της Sepang με τους αναβάτες τις να δείχνουν εξαιρετική ταχύτητα. Τον ταχύτερο χρόνο του διημέρου τον πέτυχε ο Enea Bastianini με την Ducati της Gresini σπάζοντας μάλιστα το ρεκόρ πίστας. Πολύ δυνατός ήταν τη δεύτερη ημέρα και ο Pecco Bagnaia, ενώ και οι αναβάτες της Pramac Racing ήταν ανάμεσα στους πρώτους με τον Jorge Martin στην 3η θέση και τον Johann Zarco στην 9η θέση.

Πολύ θετικά τα πράγματα στο στρατόπεδο της Repsol Honda και του Marc Marquez.

Αργό ξεκίνημα για Yamaha και KTM

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2021, Fabio Quartararo με την εργοστασιακή Yamaha έκλεισε το διήμερο Δεν είδε μεγάλες διαφορές στη νέα Yamaha ο Quartararo.δοκιμών στην 7η θέση. Ο Γάλλος δεν έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τις αναβαθμίσεις της Yamaha M1 του, ωστόσο δεν έχασε την αισιοδοξία του ότι στις επόμενες δοκιμές της Ινδονησίας θα είναι πιο δυνατός. Αρκετά ήταν τα προβλήματα που είχαν οι αναβάτες της KTM. Η ταχύτερη RC16 ήταν εκείνη του Miguel Oliveira στην 15η θέση, έχοντας όμως αρκετά νέα πράγματα να δοκιμάσει τα οποία δεν έκαναν ιδιαίτερη διαφορά στη μοτοσικλέτα. Στους πρωτοεμφανιζόμενους, ταχύτερος ήταν ο Marco Bezzecchi με την Ducati της ομάδας του Valentino Rossi (Mooney VR46), έχοντας τον Raul Fernandez πίσω του με την KTM της Tech3.

Οι αναβάτες και οι ομάδες του MotoGP θα μετακομίσουν άμεσα τώρα στην Ινδονησία και την καινούρια πίστα της Mandalika για ακόμα ένα τριήμερο δοκιμών την επόμενη εβδομάδα, στις 11-13 Φεβρουαρίου.

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP Sepang

Βίντεο με στιγμιότυπα των δοκιμών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στόχος της Suzuki η επιστροφή στην κορυφή στο MotoGP 2022

Ιδού τα χρώματα της πρωταθλήτριας Yamaha M1 για το MotoGP 2022

Πρώτες εικόνες της Ducati GP22 στο MotoGP

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης