του Νίκου Βιτσιλάκη

Δύο νέες εκδόσεις της μεγάλης των Scrambler οικογένειας έρχονται το 2020, έχοντας δεχθεί το απαραίτητο φρεσκάρισμα για να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία την εμπορική πορεία της γκάμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Scrambler 1100 είναι το μεγαλύτερο σε κυβικά μέλος της ομώνυμης γκάμας της ιταλικής φίρμας και εμφανίστηκε στο προσκήνιο μόλις πριν δύο χρόνια (δείτε εδώ), εντυπωσιάζοντας το κοινό με την πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων και την παρουσία του -ίσως- καλύτερου αερο-ελαιόψυκτου κινητήρα στην ιστορία της Ducati.

Είχε παρουσιαστεί και διατεθεί σε τρεις εκδόσεις (απλή, Special, Sport), οι οποίες από το 2020 θα αντικατασταθούν από τις δύο νέες, ονόματι Pro και Sport Pro. Αμφότερες θα συνεχίσουν να είναι εξοπλισμένες με το γνώριμο πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων της Ducati, που περιλαμβάνει ηλεκτρονικό γκάζι (Ride by Wire), ρυθμιζόμενο σε τέσσερα στάδια Traction Control (DTC), πλατφόρμα αδρανειακής μέτρησης (IMU), Cornering ABS 9.1 ΜΡ της Bosch και τρία οδηγικά προγράμματα (Active, Journey, City). 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H έκδοση Pro είναι ουσιαστικά αυτή που παίρνει τη θέση της απλής έκδοσης και διαφοροποιείται όσον αφορά στους χρωματισμούς, στο φινίρισμα της σέλας, στο «κοντύτερο» πίσω φτερό και στη μορφή των τελικών της εξάτμισης, όπου έφυγαν τα δύο που βρίσκονταν ψηλά και εκατέρωθεν της σέλας και αντικαταστάθηκαν από δύο σε κάθετη διάταξη που βγαίνουν στη δεξιά πλευρά της μοτοσικλέτας. Οι αλλαγές τελειώνουν με τον τρόπο στήριξης της πινακίδας, που πλέον εδράζεται πάνω στο ψαλίδι και όχι στο υποπλαίσιο. 

Η έκδοση Sport Pro, που αντικαθιστά τις αντίστοιχες Special και Sport, έχει σαν βασικό σημείο υπεροχής -σε σχέση με την Pro- τη «χρυσή» (από κάθε άποψη) ανάρτηση της Ohlins, διαθέτοντας επιπρόσθετα βαφή σε μαύρο ματ, χαμηλότερο τιμόνι, καθρέφτες α λα cafe racer και ένα τεράστιο -και ακαλαίσθητο κατά την άποψή μας- αυτοκόλλητο “1100” πάνω στο ρεζερβουάρ.     

Η άφιξη των νέων εκδόσεων στη χώρα μας αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο και στις τιμές των 14.700€ (Pro) και 16.600€ (Sport Pro). 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης