Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ολοκληρώθηκε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021 στην πίστα Στην πρώτη θέση ανάμεσα στους αναβάτες μέχρι 16 ετών ο Περιστεράς.της Βαρκελώνης στην Ισπανία με τον καλύτερο τρόπο για τον Έλληνα αναβάτη Γιάννη Περιστερά. Ο 16χρονος κατάφερε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς να ανέβει στο βάθρο των νικητών, κάτι που άξιζε έπειτα από μια πολύ καλή χρονιά στον θεσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Περιστεράς παρόλα αυτά, για να φτάσει σε αυτήν την επιτυχία έπρεπε να περάσει έναν Γολγοθά. Στο πρώτο σκέλος του αγώνα είχε μια πτώση με αποτέλεσμα να προκληθεί αρκετά μεγάλη ζημιά στη μοτοσικλέτα του. Οι μηχανικοί του όμως και κυρίως ο Μάρκο Κανούτι, δούλεψαν άψογα και ετοίμασαν τη μοτοσικλέτα για το δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία ο Περιστεράς στη Βαρκελώνη.

Πολύ σημαντικό βάθρο το οποίο άξιζε σε πολλές ακόμα περιπτώσεις φέτος ο Περιστεράς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βρόχινες πλέον συνθήκες ο Γιάννης Περιστεράς αισθάνθηκε πολύ άνετα και κατάφερε να οδηγήσει τον Η ομάδα του Περιστερά βραβεύτηκε για την επισκευή της μοτοσικλέτας μετά την πτώση στο πρώτο σκέλος. αγώνα. Όλα έδειχναν ότι θα πήγαινε για τη νίκη, ωστόσο στον τελευταίο γύρο έχασε την πρώτη θέση από τον Fenton-Harrison Seabright και τελικά αρκέστηκε στη 2η θέση. Φυσικά, αυτό το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό για τον Έλληνα άσσο ο οποίος έκλεισε τη χρονιά στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Για την ιστορία, πρωταθλητής του Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021 ήταν ο Iker Garcia Abella από την Ισπανία. Ο Περιστεράς ανάφερε στο τέλος του αγώνα: “Αισθάνθηκα πολύ καλά στη βροχή και πέρασα μπροστά χωρίς να κοιτάζω το τι γινόταν πίσω μου. Στους δύο τελευταίους γύρους είδα από την πινακίδα μου ότι με πλησιάζει ο Φέντον, αλλά επικράτησε η λογική που μου έλεγε να κρατήσω την 2η θέση, αφού ο τρίτος ήταν εκείνη την ώρα πάρα πολύ πίσω. Ήταν ωραίο συναίσθημα να βλέπω την Ελληνική σημαία στο βάθρο μιας πίστας που γίνεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τον πατέρα μου και όλους τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθειά μας”.

Πολύ δυνατός στη βροχή ο Περιστεράς, πολύ άξια ανέβηκε στο βάθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επετειακή σειρά “R” από τη Yamaha για τα 60 χρόνια στα Grand Prix

Δυνατή εμφάνιση του Περιστερά στη Γαλλία με τη Yamaha

Ένα βήμα παραπάνω από τη Yamaha στα ηλεκτρονικά βοηθήματα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης