Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τον Μάρτιο του 2021, τέσσερις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοσικλέτας στον κόσμο συμφώνησανΟι τέσσερις κατασκευαστές καλούν όλα τα υπόλοιπα εργοστάσια να συμμετάσχουν στη συμφωνία. να δουλέψουν πάνω σε ένα μνημόνιο που αφορά τις ανταλλακτικές μπαταρίες για μοτοσικλέτες. Στο μνημόνιο είχαν συμφωνήσει σε πρώτη φάση οι Yamaha, Honda, KTM και Piaggio προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα συνεργασίας στο συγκεκριμένο τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον τα τέσσερα εργοστάσια, αφού αξιολόγησαν όλα τα στοιχεία, προχώρησαν στην επισημοποίηση της συμφωνίας και την υπέγραψαν. Στόχος είναι σε ελαφριά οχήματα, όπως μοτοποδήλατα, scooter, μοτοσικλέτες, τρίκυκλα και quad, να βρεθεί μια κοινή λύση στις μπαταρίες προκειμένου η μελλοντική αστική μετακίνηση να γίνει εύκολη και οικονομική.

Η Honda έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές στις ανταλλακτικές μπαταρίες στην Ασία.

Πρώτο μέλημα είναι η ανάπτυξη ενός παγκόσμιου δικτύου φόρτισης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μνημόνιο συνεργασίας των Yamaha, Honda, KTM και Piaggio θα εστιάσει σε τέσσερα σημεία. Στην εξέλιξη κοινής πορείας στα τεχνικά Η Gogoro ήδη έχει το δικό της δίκτυο ανταλλακτικών μπαταριών στην Ταϊβάν.χαρακτηριστικά των ανταλλακτικών μπαταριών, στην επιβεβαίωση της κοινής χρήσης των μπαταριών, στις κοινές προδιαγραφές για την Ευρώπη και όλο τον κόσμο και στην επέκταση του δικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακόμα ένα σημείο στο οποίο πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος είναι οι σταθμοί ανταλλαγής των μπαταριών, οι οποίοι για την ώρα είναι ελάχιστοι. Οι εταιρείες, μαζί με τους μετόχους, τα Εθνικά και Διεθνή συμβούλια θα επιταχύνουν τις εξελίξεις προκειμένου να δημιουργηθούν πολλαπλά σημεία φόρτισης σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Η Piaggio φέτος παρουσίασε το μικρό της ηλεκτρικό scooter ONE.

Η Husqvarna (KTM) μας έχει δείξει τη δική της προσέγγιση στις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες με το E-Pilen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ηλεκτρικό scooter της Honda που κοστίζει κάτω από 1.000€!

Η Honda επιβεβαίωσε το ηλεκτρικό της μέλλον στους δύο τροχούς

Η Honda δοκιμάζει ήδη τις ανταλλακτικές μπαταρίες

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης