Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένα από τα πλέον εικονικά superbike μοντέλα της Yamaha, το περίφημο R7 όπως όλα δείχνουν επιστρέφει Το πλαίσιο θα έχει διαφορετική γεωμετρία και οι αναρτήσεις διαφορετικές ρυθμίσεις στην αγορά. Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία κατάθεσε η Yamaha στον οργανισμό CARB (California Air Resource Board) παρουσιάζεται μια σπορ μοτοσικλέτα περίπου 700 κ.εκ. η οποία προορίζεται για μοντέλο 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Yamaha πλέον σταμάτησε τη διάθεση σε έκδοση δρόμου του Yamaha R6 – το οποίο πωλείται μόνο σε έκδοση πίστας – και φαίνεται να ψάχνει τρόπο να δώσει στο κοινό ένα μικρότερο supersport μοντέλο για να γεμίσει το κενό από το 300άρι R3 μέχρι το κορυφαίο R1. Εκείνο όμως που ίσως σας δυσαρεστήσει είναι ότι το νέο αυτό μοντέλο δε θα είναι κάποια τρομερά γρήγορη ή πανίσχυρη επιστροφή του θρυλικού R7, αλλά θα είναι βασισμένο στο MT-07!

Το σπάνιο και σχεδόν εξωτικό YZF-R7 που τα έβαλε με όλους στα Superbike

Η βάση του νέου supersport είναι το MT-07

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές από την Αμερική, το νέο αυτό μεσαίο supersport θα έχει ως βάση το MT-07, θα Ο CP2 κινητήρας θα προσαρμοστεί στις ανάγκες μιας supersport μοτοσικλέτας χρησιμοποιεί δηλαδή τον δικύλινδρο κινητήρα των 689 κ.εκ. με τους περίπου 73 ίππους. Η μορφή του ωστόσο, δε θα ακολουθεί το σχέδιο του εξαιρετικού γυμνού μοντέλου καθώς η Yamaha το έχει τοποθετήσει στην οικογένεια των R. Αυτό σημαίνει ότι ίσως δούμε ένα μικρό YZF-R1 σε σχεδιασμό, το οποίο από μέσα θα έχει το πλαίσιο, τον κινητήρα, τα ηλεκτρονικά και τα εξαρτήματα του MT-07.

Κάπως έτσι φαντάζονται το νέο R7 οι λάτρεις της Yamaha

Ξεκινάει δυνατός ανταγωνισμός στην κατηγορία των light δικύλινδρων supersport

Είναι ξεκάθαρο πως η Yamaha στοχεύει να τα βάλει με το νέο Aprilia RS660 το οποίο άνοιξε την πόρτα στηΣημαντικές μοτοσικλέτες για να απολαύσεις τη σπορ οδήγηση νέα αυτή κατηγορία των “Light Twins”.

Τα δυνατά σημεία των συγκεκριμένων μοτοσικλετών είναι το χαμηλό κόστος απόκτησης και συντήρησης, τη φιλικότητα στην οδήγηση και την εμπειρία αγωνιστικής οδήγησης χωρίς πολλές απαιτήσεις. Στην πραγματική ζωή, η νέα μοτοσικλέτα της Yamaha και η RS660 είναι ότι καλύτερο μπορεί να αγοράσει ένας κανονικός αναβάτης για να διασκεδάσει την οδήγηση σε δρόμο και πίστα.

Το βίντεο παρουσίασης του R7 της Yamaha το 1999!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yamaha γιορτάζει τα 60 χρόνια της στα Grand Prix

Επετειακό Yamaha T-MAX 560 σε περιορισμένη έκδοση

Η αποστολή στη Φλωρεντία μέσα από ένα smartphone

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης