Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Οι αγώνες με ηλεκτρικά scooter δεν είναι κάτι σπάνιο, ιδιαίτερα στην Ταϊβάν όπου κυριαρχεί η κορυφαία Η Kymco ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με την Harley Davidson (Livewire) για μια νέα γκάμα ηλεκτρικών μοτοσικλετών.εταιρεία Gogoro. Πλέον στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας τα συγκεκριμένα scooter έχουν κερδίσει τεράστιο μερίδιο αποδοχής από το κοινό με εταιρείες όπως η Gogoro και η Kymco να έχουν ήδη ξεκινήσει και το δικό τους δίκτυο ανταλλάξιμων μπαταριών και σημείων φόρτισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2017 η Gogoro έχει προσελκύσει νεαρούς κυρίως αναβάτες να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα TSR (Taiwan Sprint Riders) παρέχοντας τα δικά της ηλεκτρικά scooter στους αγωνιζόμενους. Μέχρι το 2022 κανένα άλλο εργοστάσιο δεν είχε «τολμήσει» να μπει στο πρωτάθλημα, αλλά η Kymco πήρε την απόφαση να συμμετάσχει και να σταθεί δίπλα στην Gogoro.

Πρώτη φορά δύο κατασκευαστές στο πρωτάθλημα TSR.

Η Kymco ετοίμασε ένα αγωνιστικό Ionex το οποίο όχι μόνο τα έβαλε με την έμπειρη Gogoro, αλλά κέρδισε τον αγώνα, έγραψε νέο ρεκόρ πίστας και πήρε την πρώτη pole position στην πρώτη της κιόλας συμμετοχή. Ήταν η πρώτη φορά που είχαμε συμμετοχή δύο εταιρειών στο πρωτάθλημα και όπως είναι λογικό, το ενδιαφέρον ήταν αρκετά μεγάλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτάθλημα TSR αποτελείται από 6 αγώνες και πραγματοποιείται σε πίστες καρτ κυρίως. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις μάχες ρόδα/ρόδα μεταξύ Gogoro και Ionex.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι οι ανταλλάξιμες μπαταρίες η καλύτερη λύση βιώσιμης μετακίνησης;

Το νέο μοντέλο της Gogoro διαθέτει φωνητικές εντολές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης