Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Αυτό ακριβώς που περιμέναμε έκρυβε το τέταρτο επεισόδιο World Ducati Premiere 2022. Η Ducati μας είχεΗ Ducati προσφέρει σύστημα εξάτμιση της Akrapovic που ανεβάζει την ισχύ στους 157 ίππους και αεροδυναμικά φτερά! προϊδεάσει για τον ερχομό ενός μικρότερου Streetfighter και οι φήμες επιβεβαιώθηκαν με τον ερχομό της έκδοσης V2 του γυμνού μοντέλου. Ουσιαστικά, αυτό που έκανε η ιταλική φίρμα ήταν να πάρει μια Panigale V2, να της αφαιρέσει τα φέρινγκ και να της δώσει μια πιο φιλική προσέγγιση όσον αφορά την οδήγηση στο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την απουσία των φέρινγκ, η Ducati τοποθέτησε ψηλό και φαρδύ τιμόνι, ενώ διατήρησε σχεδιαστικά τη μορφή του μεγαλύτερου Streetfighter V4. Το naked της Ducati γνώρισε τεράστια επιτυχία το 2020 και το 2021 όντας ένα από τα πιο καλά πουλημένα μοντέλα της φίρμας από το Borgo Panigale. Στην V2 έκδοσή του είναι μικρότερο σε διαστάσεις, είναι πιο λεπτό και πιο αιχμηρό τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Η διασκέδαση είναι εγγυημένη με το νέο V2 της Ducati.

Κινητήρας, πλαίσιο, ηλεκτρονικά από Panigale V2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας έρχεται αυτούσιος από την Panigale V2. Πρόκειται για τον δικύλινδρος Superquadro των 955 κ.εκ. Το βάρος της Streetfighter V2 είναι μόλις 178 κιλά.ο οποίος αποδίδει 153 ίππους και 101,5Nm ροπής. Είναι ελαφρώς πιο αδύναμος από την έκδοση της Panigale V2, ωστόσο έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να προσφέρει περισσότερη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Το σύνολο συνοδεύεται με το πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών της Ducati με μονάδα αισθητήρων έξι αξόνων IMU, σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης με ευαισθησία στις κλίσεις, σύστημα ελέγχου της σούζας, ABS στροφής και τρία προγράμματα οδήγησης με τρεις χαρτογραφήσεις στην απόκριση του κινητήρα.

Το πλαίσιο έχει εξελιχθεί με γνώμονα τα νέα ελαστικά Diablo Rosso IV της Pirelli.Στον στάνταρ εξοπλισμό η Ducati προσφέρει quickshifter στο κιβώτιο ταχυτήτων για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων, ενώ έχει δώσει ιδιαίτερα έμφαση στη συμπεριφορά στο δρόμο. Το πλαίσιο της Streetfighter V2 είναι αλουμινένιο monocoque και συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι Showa Big Piston εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ της Sachs Πίσω. Στο τιμόνι βρίσκουμε σταμπιλιζατέρ της Sachs, ενώ το ψαλίδι είναι μονόμπρατσο. Στα φρένα έχουμε τις δαγκάνες της Brembo να συνεργάζονται με δίσκους 320mm, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα ολοκαίνουρια Pirelli Diablo Rosso IV.

Η νέα Streetfighter V2 αναμένεται να είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2022 με την τιμή να μην έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Το βίντεο παρουσίασης της Streetfighter V2.

 

Οι αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες στην περίπτωση της naked μοτοσικλέτας.

Super επιθετική εμφάνιση για μια πολύ χαρακτηριστική ιταλική μοτοσικλέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την χωμάτινη Ducati Desert X;

Πετάει, πετάει… μια Ducati στο MotoGP!

Δώρο αξίας 3.500€ από την Ducati στην έκδοση Travel του Multistrada 1260 Enduro

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης