Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1970 μια εταιρεία από τη Γαλλία, η Motobecane κατασκεύαζε Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο του εργοστασίου είναι οι βιώσιμες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί στη διαδικασία βαφής.μοτοποδήλατα. Μάλιστα ένα από τα πιο σημαντικά της μοντέλα ήταν το Mobylette το οποίο είχε πάει αρκετά καλά στην αγορά της Γαλλίας. Οι οικονομικές δυσκολίες παρόλα αυτά ανάγκασαν την MBK (έτσι ονομάστηκε αργότερα) να συνεργαστεί με την Yamaha, ώσπου στο τέλος η ιαπωνική φίρμα τη δεκαετία του 1980 αγόρασε την μικρή εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις εγκαταστάσεις της MBK, η Yamaha βρήκε την ιδανική ευκαιρία να δημιουργήσει ένα σύγχρονο εργοστάσιο κατασκευής μοτοσικλετών στην καρδιά της Ευρώπης. Τα πρώτα δίκυκλα ήταν τα scooter BW που βγήκαν από την μονάδα, ενώ παράλληλα συνεχίστηκε η παραγωγή μοντέλων της MBK όπως το Booster. Πλέον το συγκεκριμένο εργοστάσιο στο Saint-Quentin είναι ένα από τα πιο σύγχρονα της Yamaha και εξυπηρετεί μεγάλο κομμάτι της ευρωπαϊκής αγοράς.

Σε ένα όμορφο, ατμοσφαιρικό βίντεο το οποίο δημιούργησε η Yamaha φαίνεται η λειτουργία του εργοστασίου, η συναρμολόγηση μοντέλων, η κατασκευή εξαρτημάτων και η βαφή πλαστικών μερών. Το εργοστάσιο έχει 560 εργαζομένους στο δυναμικό του και εκεί κατασκευάζονται τα NMAX, MT125, R125, Tracer 7, Tenere 700 και XSR 700 μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2021 η μονάδα του Saint-Quentin παράδωσε 50.106 μοτοσικλέτες, 29.760 scooter και 2.062 ATV στην Ευρωπαϊκή αγορά. Πάρτε μια γεύση από το εργοστάσιο της Yamaha στη Γαλλία στο παρακάτω βίντεο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το επόμενο Yamaha Tracer 9 GT θα έχει σύστημα ραντάρ

Η Yamaha επιταχύνει τις προσπάθειες βιωσιμότητας

Η Yamaha R7 παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σπορ οδήγησης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης