Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η BMW γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια της σειράς μοτοσικλετών της GS και ήδη έχει ανακοινώσει ειδικές Πάνω από 1,2 εκατομμύρια GS έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμεραεκδόσεις για τα εικονικά τις μοντέλα R1250GS και R1250GS Advenrure. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτήν την έκδοση τη βρίσκουμε και στο μικρότερο μέλος της οικογένειας, το G310 GS, το οποίο αποκτά τον ειδικό κίτρινο – μαύρο χρωματισμό για να τιμήσει και εκείνο την ιστορία της BMW.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ψευδώνυμο του πρώτου R100GS ήταν Bumblebee και αυτό προήλθε από τον ξεχωριστό χρωματισμό του, το ίδιο συμβαίνει και με το επετειακό 40 Years G310 GS. Εκτός όμως από την ξεχωριστή εμφάνιση, το μικρό μέλος της οικογένειας των GS είναι πολύ δυναμικό.

Πολύ ιδιαίτερος χρωματισμός με αφορμή τα 40 χρόνια GS

Κινητήρας Euro5 και σύστημα γκαζιού Ride-by-Wire

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας των 313 κ.εκ. είναι προδιαγραφών Euro5 με απόδοση 34 ίππους. Το σύστημα που τον κάνει ναΟ προπομπός των GS ήταν το GS80, ένα αγωνιστικό μοντέλο του 1978 ξεχωρίζει είναι το Ride-by-Wire στο γκάζι το οποίο βοηθάει στην ομαλότητα αλλά και στην οικονομία καυσίμου, ενώ διαθέτει και σύστημα anti-hopping στο συμπλέκτη για μείωση του μπλοκαρίσματος του πίσω τροχού σε απότομα κατεβάσματα ταχυτήτων.

Εργονομικά είναι εξαιρετικό διαθέτοντας ρυθμιζόμενες μανέτες και πολύ άνετη σέλα δύο επιπέδων, ενώ οι τροχοί είναι 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω. Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 175 κιλά, ενώ το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει χωρητικότητα 11,5 λίτρα. Τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED, ενώ στη λίστα αξεσουάρ της BMW θα βρείτε χαμηλότερη σέλα, topcase 30 λίτρων, θερμαινόμενα grip και θύρα USB. Η τιμή της επετειακής έκδοσης ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αναμένεται να είναι κοντά στη βασική έκδοση που είναι στα 6.250€.

Το λογότυπο "40 Years GS" δεσπόζει στο πάνω μέρος του ρεζερβουάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύ κοντά στην παραγωγή το εντυπωσιακό ηλεκτρικό scooter της BMW

Η πιο όμορφη και άγρια BMW R nineT

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης