Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Όταν λέμε «short term» σημαίνει πως η αντιπροσωπεία μας παραχώρησε για σχεδόν ένα μήνα ένα Duke 250. Και εμείς κάναμε (και κάνουμε ακόμα) ότι (δεν) μπορείτε να φανταστείτε μαζί του..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ειδική πίστα δοκιμών ονόματι Ηράκλειο Κρήτης πέρασε –και περνάει- κάποια χιλιόμετρα της ζωής του το μοντέλο που έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στο μικρό και στο μικρομεσαίο αυστριακό «Δούκα», δηλαδή το 125 και το 390 αντίστοιχα. Ο χαρακτηρισμός «ειδική πίστα δοκιμών» δεν είναι τυχαίος, μιας και το Ηράκλειο χαρακτηρίζεται από κακή άσφαλτο, λακκούβες και υγρασία.

Όμως επειδή Κρήτη δεν είναι μόνο το Ηράκλειο και επειδή το Duke των 250 κυβικών έδειξε καλά σημάδια γραφής από νωρίς, δε διστάσαμε να επιχειρήσουμε και μια ανάβαση διόλου εύκολη για τα δεδομένα των μικρών κινητήρων, εκείνη του οροπεδίου Λασιθίου. Δυστυχώς πολλές από τις μέρες ο καιρός δε μας έκανε τη χάρη, είτε με τη μορφή θυελλωδών ανέμων είτε με τη μορφή χαοτικών βροχοπτώσεων, που έκαναν τις διαδρομές μας λασπωμένα ποτάμια. Ωστόσο, αρκετά συμπεράσματα βγήκαν ως προς την ποιότητα κατασκευής, τη δύναμη του κινητήρα και φυσικά την κατανάλωση. Μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα με 30 ίππους, αισθητικές πινελιές που θυμίζουν τα –πολύ- μεγαλύτερα αδέρφια του και κορυφαία περιφερειακά, όπως τις αναρτήσεις της WP που του προσδίδουν ποιότητα κύλισης που θυμίζει άλλη –μεγαλύτερη- κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμείνατε στις οθόνες σας λοιπόν για τις αναλυτικές εντυπώσεις, ενώ αν μπορούμε να σας δώσουμε μια ασφαλή πρόγευση για το τι εστί Duke 250, αυτή θα είχε τη μορφή στοιχήματος. Εκείνο του daily fun commuter, ένα στοίχημα που το μικρό streetfighter δείχνει να κερδίζει με χαρακτηριστική ευκολία.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης