του Νίκου Τσαμάνδουρα

O αναβάτης της Petronas Yamaha μπορεί να πήρε σήμερα μια άνετη νίκη στην Καταλονία, ωστόσο αυτοί που ξεχώρισαν ήταν όχι μόνο οι αναβάτες που συμπλήρωσαν το βάθρο αλλά και κάποιοι από εκείνους που… έπεσαν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την πρώτη θέση να ανήκει με χαρακτηριστική ευκολία στο Fabio Quartararo, η συνέχεια του βάθρου ήταν επιεικώς απρόβλεπτη, καθώς άλλους αναβάτες είδαμε να στοχεύουν στο βάθρο μέχρι τα μισά του αγώνα και άλλους να ανεβαίνουν εκεί εν τέλει. Η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στην ομάδα της Suzuki απέδωσε για μια ακόμα φορά καρπούς, με τους Joan Mir και Alex Rins να κάνουν το 2-3 εκκινώντας μάλιστα από την 8η και 15η θέση, αντίστοιχα!

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Franco Morbidelli, καθώς παρά το γεγονός ότι είχε τα ηνία του αγώνα για αρκετούς γύρους, η έλλειψη εμπειρίας φάνηκε με αποτέλεσμα να χάσει θέσεις. Ομοίως, θέσεις έχασε και ο Jack Miller που τερμάτισε 5ος ενώ είχε περάσει και από την 3η θέση. Τον Αυστραλό αναβάτη ακολούθησε ο ομόσταυλος του στην Pramac Ducati, Fransesco Bagnaia, με τον πρώτο αναβάτη της Honda να ακολουθεί, o οποίος δεν ήταν άλλος από τον Takaaki Nakagami. Στην 8η θέση είδαμε το Danillo Petrucci που δείχνει να έχει χάσει τον παλιό καλό του εαυτό. Τη 10άδα συμπλήρωσαν ο Maverick Vinales –έπειτα από μια καταστροφική εκκίνηση- και ο Cal Crutchlow. Αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα πατώντας εδώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πτώσεις, οι καθοριστικές!

Η 2η στροφή μετά την εκκίνηση εξελίχθηκε σε πανωλεθρία για τον Andrea Dovizioso, καθώς έπειτα από ένα ντόμινο ατυχών συμβάντων βρέθηκε στην αμμοπαγίδα. Όλα ξεκίνησαν με ένα μικρό γλίστρημα του Danilo Petrucci, το οποίο τρόμαξε τον Johann Zarco που με τη σειρά του πάτησε υπερβολικά το εμπρός φρένο πέφτοντας και παίρνοντας μαζί του τον πρώην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος -και ακόμα «άνεργο»- Andrea. 

Από τους μεγάλους άτυχους και ο Valentino Rossi, που 9 μόλις γύρους από το τέλος θα είχε ένα ανώδυνο low siding που θα του στερούσε τη 2η θέση αλλά και το γλέντι για το συμβόλαιο του με την Petronas για το 2021. Τον αγώνα τους επίσης δεν τερμάτισαν ποτέ οι Miguel Oliveira και Pol Espargaro, με το αγωνιστικό μας ραντεβού να ανανεώνεται για τις 11 Οκτωβρίου και τον αγώνα του Le Mans. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης