Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ένας από τους ειδικούς των μεγάλων μοτοσικλετών Adventure, ο Chris Birch είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το νέο KTM Super Adventure 1290 R στη Νέα Ζηλανδία. Σε ένα μαγικό σκηνικό με τη φύση να είναι στα καλύτερά της, ο Birch κάνει ότι μπορεί για να… ταπεινώσει το καινούριο μεγάλο αυστριακό Adventure αλλά εκείνο φαίνεται να μην καταλαβαίνει τίποτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλματα, κορμοί δέντρων, χαλίκι στα μονοπάτια και ποτάμια δεν είναι ικανά να σταματήσουν το… τέρας της KTM το οποίο δείχνει τις πραγματικές τους δυνατότητες εκτός δρόμου.

Τεράστια άλματα από τον Birch με το γιγάντιο KTM Super Adventure R

Euro5 κινητήρας με 160 ίππους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Super Adventure έχει αναβαθμισμένο κινητήρα LC8 ο οποίος αποδίδει 160 ίππους με προδιαγραφές Πολλές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείςEuro5. Το πλαίσιο είναι επανασχεδιασμένο για μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη εργονομία καθώς η τιμονόπλακα έχει μεταφερθεί 15mm πιο κοντά στον αναβάτη. Μεγαλύτερο επίσης είναι το ψαλίδι, οι τροχοί είναι καινούριοι, ενώ οι αναρτήσεις παραμένουν από την κορυφαία σειρά της WP με ανεστραμμένο πιρούνι 48mm εμπρός και PDS μονό αμορτισέρ πίσω πλήρως ρυθμιζόμενα.

Οθόνη TFT με άπειρες πληροφορίες και ρυθμίσεις...

Κορυφαίος ο εξοπλισμός της έκδοσης R του μεγάλου Adventure της KTM

Τα φρένα είναι της Brembo με ABS της Bosch 9M+, ενώ έχει τοποθετηθεί και αμορτισέρ τιμονιού της WP. ΑπόTraction Control και για το χώμα διαθέτει το R την οθόνη TFT των 7 ιντσών ο αναβάτης μπορεί να χειριστεί όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της μοτοσικλέτας. Μερικά από αυτά είναι το cornering ABS, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, αυτόματα φλάς, ενημέρωση της πίεσης των ελαστικών, ειδικό σύστημα traction control για εκτός δρόμου κίνηση και φυσικά συνδεσιμότητα μέχω της εφαρμογής KTM MY RIDE.

Απολαύστε τον Chris Birch να βάζει δύσκολα στο Super Adventure R.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H ΚΤΜ παρουσίασε τις ομάδες MotoGP για το 2021

Το KTM Super Duke R αποκτά ένα ακόμα R

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Κώστας Βεϊνόγλου: «Ο Επίμονος Αριστοκράτης»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης