Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στο τέλος του 2021 η Triumph ανακοίνωσε την έναρξη ενός ειδικού προγράμματος customizing σε κάποια Το πρώτο Rocket κατασκευάστηκε το 2004 και είχε κινητήρα 2.300 κ.εκ.από τα μοντέλα της, το οποίο ονόμασε Triumph Factory Custom. Σε πρώτη φάση παρουσίασε τρεις ειδικές εκδόσεις των Thruxton, Bobber και Rocket III τα οποία εντυπωσίασαν τους φίλους της μάρκας οι οποίοι έσπευσαν να παραγγείλουν τα ιδιαίτερα αυτά μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνο όμως το οποίο έκανε πάταγο ήταν το Rocket III TFC το οποίο ξεπούλησε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Το θηριώδες cruiser της βρετανικής φίρμας κατασκευάστηκε σε 750 μονάδες και εξαντλήθηκε γρήγορα χάρη στην απίστευτη δουλειά που έκαναν οι άνθρωποι της Triumph πάνω του. Σχεδιαστικά, το Rocket φέρει στο ρεζερβουάρ του το χρυσό χειροποίητο σήμα της Triumph και διαθέτει αριθμημένη πλακέτα δίπλα στα όργανα. Η βαφή είναι πολύ υψηλού επιπέδου σε μαύρο χρώμα με ασημί λεπτομέρειες με τη μοτοσικλέτα να εκφράζει την πολυτέλεια και την μοναδικότητα σε όλους τους τομείς.

Ψηφιακά όργανα τελευταίας γενιά για το Rocket III.

Τρικύλινδρος κινητήρας 2.500 κ.εκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά κομμάτια της μοτοσικλέτας είναι ο τρομερός κινητήρας των 2.500 κ.εκ. Το H έκδοση Rocket 3 R 221 Edition κοστίζει 24.390€.τρικύλινδρο σύνολο αποδίδει 182 ίππους και 225Nm ροπής που τον κατατάσσουν στο πιο δυνατό Triumph που έχει φτιαχτεί ποτέ. Οι βαλβίδες είναι τιτανίου στην περίπτωση του Factory Custom και η εξάτμιση της Arrow με ανθρακονημάτινο τελικό. Πολλά εξαρτήματα πάνω στη μοτοσικλέτα είναι από ανθρακονήματα, όπως τα φτερά και η ζελατίνα.

Οι αναρτήσεις είναι της Showa και τα φρένα της Brembo με δαγκάνες monobloc Stylema, ενώ το σύστημα πέδησης συνοδεύεται από ABS στροφής. Στα ηλεκτρονικά συναντάμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με τέσσερις επιλογές οδήγησης, ρυθμιζόμενο Traction Control, σύστημα quickshifter, ενώ είναι κατά 14% πιο ελαφρύ σε σχέση με την κανονική έκδοση του μοντέλου. Στον εξοπλισμό το Rocket III TFC βρίσκουμε TFT οθόνη δεύτερης γενιάς με σύστημα συνδεσιμότητας, LED φωτιστικά σώματα, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και USB θύρα φόρτισης και ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης στροφή-στροφή.

Θηριώδες πίσω ελαστικό διάστασης 240/50-16.

Το απίθανο αυτό μοντέλο της Triumph δεν μπορεί πλέον να το αγοράσει κάποιος, ωστόσο μπορεί να κάνει δικό του ένα από τα Rocket III παραγωγής τα οποία είναι εξίσου εντυπωσιακά. Μπορείτε να βρείτε τα μοντέλα της βρετανικής μάρκας στο δίκτυο συνεργατών της Triumph.

Έχουν πουληθεί και τα 750 που κατασκευάστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Triumph Tiger 900 Rally στα χέρια ενός πρωταθλητή Enduro

Το Thruxton RS Ton Up είναι το αυθεντικό cafe racer της Triumph

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης