Πολύ δυναμικά έχει μπει στην ισπανική αγορά η ντόπια φίρμα ηλεκτρικών scooter Silence, πετυχαίνoντας σημαντικές πωλήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Silence είναι μια ισπανική εταιρεία με έδρα τη Βαρκελώνη και ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών scooter που έχουν σχεδιαστεί τόσο για απλή αστική μετακίνηση όσο και για εμπορική χρήση (μεταφορές μικρο-εμπορευμάτων). Ηγέτης των πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων στην Ισπανία, η Silence στοχεύει τώρα να επεκταθεί και στην Ευρώπη, με πρώτους σταθμούς τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το άνοιγμα αυτών των νέων αγορών θα πραγματοποιηθεί μέσω τοπικών εισαγωγέων και διανομέων, οι οποίοι όμως δεν έχουν ακόμη καθοριστεί, ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρχουν και Έλληνες ανάμεσά τους. “Ως κορυφαίο εμπορικό σήμα, θέλουμε να δραστηριοποιηθούμε σε αυτές τις νέες αγορές μόνο με τη συνεργασία των καλύτερων αντιπροσώπων”, δήλωσε ο Carlos Sotelo, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της καταλανικής εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2018, το κυρίαρχο μοντέλο της Silence (που σημαίνει “σιωπή” προφανώς λόγω της αθόρυβης λειτουργίας) ήταν το S02, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές σε εταιρικούς στόλους με πελάτες όπως τα Ισπανικά Ταχυδρομεία, οι TelePizza και Domino, αλλά και οι Acciona και Scoot (εταιρείες scooter sharing). Για το 2019, το εμπορικό σήμα της Βαρκελώνης επικεντρώνεται στον ιδιωτικό τομέα, στην ανοικτή αγορά δηλαδή, για την οποία προσφέρει το μοντέλο S01. Ένα scooter που μπορεί να συγκριθεί με ένα συμβατικό 250cc(!) και το οποίο διαθέτει ως σημαντική καινοτομία την αφαιρούμενη μπαταρία, η οποία μεταφέρεται με ..καροτσάκι!

Ενσωματωμένος στον πίσω τροχό είναι ο κινητήρας των 6.000 W (11kW μέγιστη ισχύς), o οποίος κινεί το σύνολο με ταχύτητα έως και τα 100km/h. Η ογκώδης μπαταρία (το βάρος της δεν ανακοινώνεται) παρέχει την κατάλληλη ενέργεια για την επίτευξη των παραπάνω επιδόσεων.

Η αυτονομία συμβαδίζει με το μέγεθος της μπαταρίας και φτάνει τα 115 χλμ σε αστικές περιοχές. Η τιμή του Silence S01 είναι εξίσου υψηλή και φτάνει κοντά στα 6.500€, ξεπερνώντας τις τιμές των συμβατικών maxi scooter 300αριών της αγοράς.

Πηγή scooternet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης