Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Piaggio με το πρόγραμμα Fast Forward έχει μπει δυναμικά στον χώρο των ρομπότ τα οποία θα Στόχος της Piaggio είναι να αναπτύξει τα ρομπότ για βιομηχανίες και εργοστάσια σε πρώτη φάση.ακολουθούν και θα βοηθούν τους ανθρώπους σε πολλαπλά επίπεδα. Η ιταλική φίρμα κάνει το επόμενο βήμα ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με την Trimble, μια εταιρεία τεχνολογίας η οποία θα αναλάβει το κομμάτι της πλοήγησης των ρομπότ χωρίς τη χρήση χειριστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα ρομπότ-βοηθοί της Piaggio έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε αεροδρόμια και εταιρείες. Με τη βοήθεια της Trimble το σύστημα SFM της Piaggio Fast Forward, ένα σύστημα έξυπνης εφαρμογής ακολούθησης, προχωράει ακόμα παρακάτω, καθώς θα βοηθήσει πολύ η τεχνογνωσία της εταιρείας στην αυτόνομη οδήγηση.

Ήδη τα ρομπότ της Piaggio βρίσκονται στην Boston Dynamics για δοκιμές.

Πολλές εφαρμογές θα βρουν τα ρομπότ του προγράμματος PFF

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πραγματικότητα αυτό που θα κάνει η Trimble είναι να απομακρύνει την ανάγκη τηλεχειρισμού του Δεν είμαστε μακριά από την πρώτη αυτόνομη μοτοσικλέτα!ρομπότ καθώς εκείνο θα ακολουθεί και θα βοηθάει τον άνθρωπο αυτόνομα. Ο Greg Lynn, CEO της PFF, τόνισε: «Η συνεργασία με την Trimble στοχεύει στην επιτάχυνση της αντικατάστασης των ρομπότ με τηλεχειρισμό, τα οποία κινούνται με προκαθορισμένες διαδρομές. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε πλεονεκτήματα ακόμα και σε βιομηχανικές ζώνες. Η εφαρμογή θα γίνει σε δυναμικά εργαλεία, αγροτικά μηχανήματα και αυτόματα βιομηχανικά οχήματα».

Η Piaggio βλέπει σημαντικά πράγματα στο κομμάτι της ρομποτικής και αν συνεχίσει την εξέλιξη δεν είναι απίθανο να δούμε και την πρώτη αυτόνομη μοτοσικλέτα από τον Όμιλο Piaggio στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέσσερα εργοστάσια μοτοσικλέτας ανοίγουν την πόρτα στην ηλεκτροκίνηση

Τον Ιούνιο το νέο ηλεκτρικό scooter της Piaggio

Η θρυλική Vespa έγινε 75 ετών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης