Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Όταν έρχεται η συζήτηση στα Hypernaked όσον αφορά τις μοτοσικλέτες τότε όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα.Η αισθητική του προέρχεται από τη σειρά RS660 και Tuono 660 Ο βασιλιάς της κατηγορίας που άνοιξε το δρόμο στα naked υψηλών επιδόσεων είναι το Tuono της Aprilia. Φυσικά, ο ανταγωνισμός πλέον είναι πολύ ισχυρός με τρομερές μοτοσικλέτες όπως το Ducati Streetfighter V4 και το BMW S1000R, ωστόσο το Tuono διατηρεί ένα πακέτο το οποίο διατηρεί το μύθο του ζωντανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2021 η Aprilia αναβάθμισε στα σημεία το Tuono V4 δίνοντάς του φρεσκάδα και δυναμικά αξεσουάρ. Ο κινητήρας παραμένει ο γνωστός V4 ο οποίος πλέον ανεβαίνει στα 1.077 κ.εκ. (όπως στο RSV4) με την απόδοση να είναι στους 175 ίππους και τη ροπή στα 121Nm. Τη διαχείριση του κινητήρα έχει αναλάβει νέα μονάδα Marelli 11MP με ηλεκτρονικό γκάζι (Ride-by-Wire) και πλατφόρμα αδράνειας έξι αξόνων για τον απόλυτο έλεγχο των λειτουργιών της μοτοσικλέτας.

Το Factory έρχεται με εξελιγμένες αναρτήσεις της Ohlins και τα χρώματα της Aprilia Racing.

Το ψαλίδι προέρχεται από το αγωνιστικό τμήμα της Aprilia στο MotoGP

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aprilia τοποθέτησε αεροδυναμικά φτερά στο νέο Tuono V4, ενώ καινούριο είναι τόσο το πλαίσιο όσοΗ σέλα και το ρεζερβουάρ έχουν επανασχεδιαστεί για μεγαλύτερη ευελιξία πάνω στη μοτοσικλέτα και το ψαλίδι. Ιδιαίτερα το ψαλίδι έχει δεχτεί τη φροντίδα του αγωνιστικού τμήμα της Aprilia στο MotoGP προσφέροντας μεγαλύτερη σταθερότητα κατά την επιτάχυνση. Στα ηλεκτρικά το νέο Tuono διαθέτει μια από τις πιο εξελιγμένες πλατφόρμες με έξι επιλογές οδήγησης (οι τρεις για πίστα), ρύθμιση για τον έλεγχο πρόσφυσης, τον έλεγχο ανύψωσης του μπροστινού τροχού (σούζας), του φρένου του κινητήρα, του ABS και άλλων ρυθμιζόμενων παραμέτρων.

Διαθέσιμη είναι επίσης η έκδοση Factory στην οποία συναντάμε ειδικό χρωματισμό, ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins Smart EC 2.0 και πολλά carbon εξαρτήματα. Η τιμή του Tuono V4 Factory ανεβαίνει στα 20.060€. Οι δύο εκδόσεις του Tuono V4 1100 έρχονται με 2+2 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης και 4 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια. Μπορείτε να βρείτε τα νέα μοντέλα στο δίκτυο συνεργατών της Aprilia.

Από τη λίστα αξεσουάρ της Aprilia μπορείς να δώσεις στο Tuono σου και τουριστικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δοκιμές στο Misano για τον Dovizioso με την Aprilia

Το 50άρι scooter της Aprilia που συνδέεται με smartphone

Παρουσιάστηκε η αγωνιστική έκδοση του Aprilia RS660

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης