Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Husqvarna είναι μία από τις εταιρείες που έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα της ηλεκτροκίνησης. Μετά τις BMW, Piaggio και Yamaha, έρχεται η σειρά της Husqvarna να παρουσιάσει το δικό της ηλεκτρικό μοντέλο.Μάλιστα ο Όμιλος Pierer (KTM) στον οποίο ανήκει η σουηδική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι το άμεσο μέλλον της Husqvarna ανήκει στην ηλεκτροκίνηση, κάτι που αποδεικνύεται από τις πρόσφατες παρουσιάσεις μοντέλων της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Husqvarna πριν από περίπου έναν χρόνο μας είχε δείξει ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό scooter το οποίο ονόμασε Vekktor. Μαζί με το scooter είχαμε και την παρουσίαση μιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας, της E-Pilen, η οποία ήταν βασισμένη στο Vitpilen. Από την πρωτότυπη μορφή πλέον έχουμε τα πρώτα δείγματα πραγματοποίησης των σχεδίων, καθώς είδαμε τις πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες του νέου ηλεκτρικού scooter στην Ευρώπη και την Ινδία.

Αυτή είναι μια από τις εικόνες που κυκλοφόρησαν με το νέο ηλεκτρικό scooter στην Ευρώπη.

Ηλεκτρικό scooter πόλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί που το ηλεκτρικό scooter της Husqvarna είναι η εμφάνιση η οποία είναι πολύ ιδιαίτερη. Από τις πρώτεςΘα κατασκευάζεται στην Ινδία, στο εργοστάσιο της Bajaj. εικόνες φαίνεται πως το Vekktor έχει διατηρήσει στοιχεία από το πρωτότυπο μοντέλο όπως την φαρδιά και άνετη σέλα και το φαρδύ τιμόνι που δίνουν την αίσθηση ενός πολύ άνετου scooter. Η στήριξη των τροχών είναι ασύμμετρη τόσο εμπρός όσο και πίσω, ενώ πολύ χαρακτηριστικό είναι το μεγάλο στρογγυλό φωτιστικό σώμα LED εμπρός. Τα όργανα πληροφοριών είναι στρογγυλά, όπως σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας, ενώ στο πίσω μέρος το φωτιστικό σώμα είναι πολύ διακριτικό.

Το φουτουριστικό ηλεκτρικό scooter θα κατασκευάζεται στην Ινδία, στο εργοστάσιο της Bajaj παράλληλα με τα ηλεκτρικά scooter της Chetak, πάντα φυσικά κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Ομίλου Pierer. Ο ηλεκτροκινητήρας αναμένεται να αποδίδει περίπου 5,5 ίππους με επιλογή τελικής ταχύτητας στα 45Km/h, ενώ η αυτονομία από την μπαταρία των 3kWh θα φτάνει τα 95 χιλιόμετρα.

Πολύ ξεχωριστή σχεδίαση, στα χνάρια των BMW CE04 και Piaggio One+

Με ανταλλάξιμες μπαταρίες

Το Vekktor θα φέρει την τεχνολογία ανταλλακτικών μπαταριών που είδαμε πρόσφατα και στο νέο ηλεκτρικό scooter της Yamaha. Η Husqvarna και ο όμιλος Pierer έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις Piaggio, Honda και Yamaha στην κοινή κατασκευή ανταλλακτικών μπαταριών, κάτι που σημαίνει ότι το Vekktor αναμένεται να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Βίντεο παρουσίασης του ηλεκτρικού E-Pilen.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Husqvarna ζωντανεύει ξανά το Vitpilen 1301

Το Husqvarna Norden 901 ταξιδεύει στα μέρη που γεννήθηκε

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης