Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το νέο Honda PCX 125 θα κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα στο τέλος Ιανουαρίου έτοιμο να κατακτήσει Αγαπημένο scooter στην Ελλάδα.ξανά την αγορά με αναβάθμιση σε όλα τα σημεία. Το διάσημο scooter της Honda έχει δεχτεί τη φροντίδα των μηχανικών της ιαπωνικής φίρμας στον κινητήρα, στο πλαίσιο και στον τομέα της εργονομίας για να γίνει ακόμα καλύτερο και πιο πρακτικό για τη νέα σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αισθητικό κομμάτι το νέο PCX διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ενώ το πάνω μέρος της μάσκας εμπρός είναι πιο φαρδύ. Την ίδια στιγμή, το κάτω μέρος έχει λεπτύνει με αποτέλεσμα να έχει μεγαλώσει ο ωφέλιμος χώρος για τα πόδια του αναβάτη. Σημαντική είναι η αύξηση του χώρου αποθήκευσης κάτω από τη σέλα με επιπλέον 2,4 λίτρα. Η συνολική χωρητικότητα πλέον αυξήθηκε στα 30,4 λίτρα και φυσικά μπορεί να φιλοξενήσει ένα full face κράνος και όχι μόνο.

Άψογη οδική συμπεριφορά από το ποιοτικό μικρό scooter της Honda.
Με σύστημα Smart Key και νέο κινητήρα

Στα δυνατά σημεία της εργονομίας του νέου PCX έρχεται να προστεθεί το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί Smart Key. Δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνεις τα κλειδιά σου, απλώς τα έχεις στην τσέπη σου και θέτεις σε λειτουργία τον κινητήρα εύκολα και άνετα, ενώ το ίδιο μπορείς να κάνεις με την κλειδαριά της σέλας, ακόμα και με τη βαλίτσα πίσω! Τα όργανα είναι καινούρια με οθόνη LCD, ενώ τέλος είναι αναβαθμισμένη και η χειρολαβή στο πίσω μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον κινητήρα η Honda έχει δώσει μικρή ώθηση στο νέο μοντέλο. Ο μονοκύλινδρος των 125 κ.εκ. διαθέτει την Αναβαθμισμένος ο κινητήρας και τρομερά οικονομικός.τεχνολογία eSP+ με απόδοση 12,5 ίππους. Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 100Km/h, ενώ εκεί που θα σε κάνει να χαμογελάσεις είναι η κατανάλωση, η οποία είναι τρομερά χαμηλή. Η αυτονομία με τα 8,1 λίτρα του ρεζερβουάρ φτάνει τα 385 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι ξεχνάς να βάλεις καύσιμο. Η Honda έχει εξοπλίσει το νέο PCX και με το σύστημα HSTC (Honda Selectable Torque Control), ένα σύστημα δηλαδή ελέγχου της πρόσφυσης για μεγιστοποίηση της ασφάλειας όταν ο δρόμος είναι γλιστερός.

Επανασχεδιασμένο είναι και το πλαίσιο για περισσότερη ευελιξία και αντοχή, ενώ τα δύο μονά αμορτισέρ πίσω είναι καινούρια δίνοντας έμφαση στην άνεση και την ξεκούραστη οδήγηση. Το πιρούνι είναι το ίδιο με πέρυσι, το ίδιος και τα φρένα με το ABS να ενεργοποιείται στον εμπρός τροχό.

Το νέο PCX 125 έρχεται στο τέλος Ιανουαρίου και η τιμή του θα είναι 3.300€. Περισσότερα για τα μοντέλα της Honda ΕΔΩ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης