Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η KTM μας είχε προϊδεάσει εδώ και μήνες ότι ετοιμάζει μια ειδική έκδοση του κορυφαίου της streetfighter, Αυτό είναι το πιο… ready to race μοντέλο της KTMSuper Duke 1290R. Πρόκειται για μια εκρηκτική νέα έκδοση της μοτοσικλέτας η οποία μπορεί να έχει μόνο ένα επιπλέον R στο λογότυπό της, κατά τα άλλα όμως είναι πολύ ραφιναρισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λογική πίσω από την κατασκευή αυτής της έκδοσης είναι η απόλυτη απόδοση. Η Super Duke RR είναι 9 κιλά πιο ελαφριά από την απλή έκδοση, δηλαδή φτάνει πλέον τα 180 κιλά, ενώ παράλληλα η ισχύ του κινητήρα των 1.301 κ.εκ. έχει σκαρφαλώσει στους 180 ίππους! Εκτεταμένη είναι η χρήση ανθρακονημάτων, ενώ ακόμα και οι τροχοί έχουν μπει στη δίαιτα μειώνοντας κατά 1,5 κιλό το συνολικό βάρος της μοτοσικλέτας.

Πολύ εκλεπτυσμένο με εξαιρετικά περιφερειακά έτοιμα για πίστα και αγώνες

Εξαρτήματα από το… πάνω ράφι για το ιδιαίτερο SuperDuke RR

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναρτήσεις και το πλαίσιο είναι αναβαθμισμένα με κορυφαία εξαρτήματα, ενώ στα ηλεκτρονικά έχουμε Η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι στο 1 προς 1!πλέον επιλογές Track και Performance. Οι ρυθμίσεις στα συστήματα της μοτοσικλέτας είναι σχεδόν άπειρες, με τον αναβάτη να μπορεί να επέμβει στην απόκριση του γκαζιού, στο φρένο του κινητήρα, στο σύστημα ελεγχόμενης εκκίνησης και πολλά, πολλά ακόμα.

Σχεδιαστικά εκείνο που ξεχωρίζει είναι η ανθρακονημάτινη ουρά της μοτοσικλέτας την οποία δεν έχουμε δει ποτέ μέχρι τώρα σε κάποιο KTM. Η έκδοση RR θα βγει σε περιορισμένο αριθμό 500 μονάδων και οι παραγγελίες αρχίζουν στις 8 Απριλίου.

Το βίντεο παρουσίασης του νέου KTM Super Duke 1290RR

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H KTM κερδίζει την πρόκληση της ψηλότερης ανάβασης στον κόσμο

Ο Chris Birch βάζει δύσκολα στο KTM Super Adventure R

Γιατί δεν έχει η KTM superbike στην γκάμα της;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης