Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Μια πολύ ιδιαίτερη μονομαχία έστησαν οι άνθρωποι της KTM Ινδίας στην περίφημη κοιλάδα Spiti, ένα από ταΣε τέτοια υψόμετρα δυσκολεύεσαι ακόμα και να αναπνεύσεις. ψηλότερα σημεία στον πλανήτη. Οι δύο μονομάχοι ήταν ένα KTM 390 Adventure με αναβάτη τον Ashish Raorane και ένα ειδικά διαμορφωμένο Suzuki Vitara προδιαγραφών Rally Raid με οδηγό τον Suresh Rana.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος των δύο οδηγών είναι να φέρουν στον τερματισμό τα οχήματά τους σε μια από τις πλέον απαιτητικές ειδικές διαδρομές στον κόσμο. Το πέρασμα ξεκινάει από το Batal, που βρίσκεται σε υψόμετρο 4.000 μέτρων, και τερματίζει στο Kunzum La με υψόμετρο 4.551 μέτρα. Η διαδρομή έχει απόσταση 12,5 χιλιόμετρα με 20 στροφές και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Ο αναβάτης του KTM είναι από τα μελλοντικά αστέρια της Ινδίας και στοχεύει το Ράλι Dakar το 2022.

Το αυτοκίνητο δεν τα καταφέρνει, η μοτοσικλέτα κερδίζει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτο ξεκινάει το αυτοκίνητο, το οποίο όμως δεν καταφέρνει να τερματίσει, καθώς ο κινητήρας του σπάει. Δεν Δύσκολο το έργο των κινητήρων σε τέτοιο υψόμετρο.αποτελεί έκπληξη το γεγονός καθώς σε τόσο μεγάλα υψόμετρα η έλλειψη οξυγόνου κάνει τους κινητήρες να υποφέρουν.

Η KTM Adventure 390 των 45 ίππων από την άλλη, με μοναδικές αλλαγές τα χωμάτινα ελαστικά, τα κατάφερε πολύ καλύτερα και ολοκλήρωσε την ειδική σημειώνοντας μάλιστα τον καλύτερο χρόνο που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Απολαύστε την πρόκληση σε ένα πολύ καλοφτιαγμένο βίντεο από την KTM Ινδίας:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η KTM κάνει unboxing στο νέο Super Adventure 1290 S

Ο Chris Birch βάζει δύσκολα στο KTM Super Adventure R

H ΚΤΜ παρουσίασε τις ομάδες MotoGP για το 2021

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης