Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Θέλεις να αγοράσεις την αγαπημένη του hypernaked μοτοσικλέτα, αλλά σκέφτεσαι ότι θα ήθελες να Εδώ και πολλά χρόνια το Tuono V4 είναι το σημείο αναφοράς της κατηγορίαςκάνεις και ένα μικρό ταξιδάκι χωρίς να σου βγαίνει ο αυχένας ή η μέση; Κανένα πρόβλημα! Η Aprilia για το 2021 φρόντισε να μας δώσει μια πιο άνετη και τουριστική έκδοση του απίθανου γυμνού της Tuono V4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο μοντέλο το γνωρίσαμε τον Ιανουάριο έχοντας πολύ εντυπωσιακά στοιχεία. Ο κινητήρας των 1.077 κ.εκ. είναι φυσικά Euro5 και για το 2021 αποδίδει 175 ίππους και 121 Nm ροπής. Το πακέτο ηλεκτρονικών είναι βγαλμένο από το… MotoGP, ενώ διαθέτει ακόμα και αεροδυναμικά βοηθήματα, τα γνωστά πτερύγια που έχουμε συναντήσει ήδη στο RSV4 superbike της εταιρείας από το Noale.

Μην περιμένετε να γυρίσετε τον κόσμο με το Tuono, αλλά σίγουρα θα αισθανθείτε πιο άνετα στη σέλα του στη συγκεκριμένη έκδοση.

Κινητήρας με απόδοση 175 ίππους και ηλεκτρονικά από… MotoGP

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκδοση touring ωστόσο τα πράγματα έχουν… μαλακώσει. Η εργονομία είναι ελαφρώς διαφορετική Ετοιμάσου για υπερηχητικά ταξίδια με το Tuono V4προκειμένου να βοηθήσει στην άνεση. Η σέλα είναι πιο χαμηλή με περισσότερο αφρώδες, το τιμόνι πιο ψηλά για πιο ξεκούραστη θέση οδήγησης, ενώ υπάρχει και μια ψηλή ζελατίνα που προστατεύει από τον αέρα. Στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί σχάρα για στήριξη του συνεπιβάτη, αλλά και τοποθέτηση κάποιου top case για αποθηκευτικό χώρο.

Το νέο Aprilia Tuono V4 θα είναι διαθέσιμο και στην έκδοση Factory με ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins, ειδική εξάτμιση και αγωνιστικό χρωματισμό της Aprilia. Το (πολύ) γρήγορο ταξίδι σου πλέον μπορείς να το κάνεις και με το αγαπημένο σου γυμνό streetfighter.

Αεροδυναμικά βοηθήματα με πτερύγια εσωτερικά του mini φέρινγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Aprilia κατακτά την Ινδία με το SXR160

Στα 19.700€ η νέα Aprilia RSV4 1100

Στα 10.550€ η τιμή του Aprilia Tuono 660

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης