Η Toyota Γαλλίας αποφάσισε να γράψει ένα καινούριο ρεκόρ αυτονομίας με το ηλεκτρικό Mirai το οποίο Τα 1.003 χιλιόμετρα είναι νέο ρεκόρ με υδρογόνοχρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου. Τέσσερις οδηγοί ανέλαβαν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο με εκκίνηση το Orly και να πετύχουν κάτι εντυπωσιακό ξεπερνώντας τα 1.000 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Αφού γέμισαν τα τρία ρεζερβουάρ του Mirai με 5,6 κιλά υδρογόνου ξεκίνησαν τη διαδρομή τους. Οι οδηγοί ήταν μηχανικοί της Toyota στη Γαλλία και πρώτος που πήρε το τιμόνι ήταν ο James Olden. Ακολούθησαν οι Maxime Le Fir και Marie Gadd, ενώ τα τελευταία χιλιόμετρα έγιναν από τον Victorien Erussard, ιδρυτή της εταιρείας Energy Observer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις οδηγοί έφεραν το Toyota Mirai στον τερματισμό.

Το υδρογόνο θα παίξει σίγουρα ρόλο στο μέλλον των καυσίμων

Το Mirai κατάφερε να διανύσει 1.003 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ υδρογόνου με την Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου είναι το μέλλον!κατανάλωση να κυμαίνεται στα 0,55 κιλά ανά 100Km. Το βασικό πρόβλημα που εντόπισαν οι άνθρωποι της Toyota ήταν τα σημεία ανεφοδιασμού τα οποία ήταν ελάχιστα – παρότι δε χρειάστηκαν ανεφοδιασμό – κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουν οι εταιρείες για να γίνει το υδρογόνο το επόμενο καθαρό καύσιμο για τις μετακινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υδρογόνο αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές μετακινήσεις και ίσως είναι το επόμενο στάδιο εξέλιξης της ηλεκτρικής μετακίνησης.

Το βίντεο της Toyota Γαλλίας.

 

Η τάπα σφραγίστηκε με κερί και ταινία για να μην υπάρξει νοθεία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 9 Ιουνίου η πρεμιέρα του νέου Toyota Land Cruiser

Evans και Toyota νικητές στο Ράλι Πορτογαλίας

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το νέο Toyota Yaris Cross;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης