Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό μήνα να έχουμε! Βροχερός σήμερα ο καιρός αλλά με καλές Μας λείπει η ρουτίνα που ξέραμε…θερμοκρασίες και ανάμεικτα συναισθήματα για όλους μας. Και αυτό διότι μπορεί να κάνουμε ένα βήμα εμπρός αλλά το βήμα αυτό επιστρέφει στη θέση του λόγω των καταστάσεων και εξελίξεων από τον Covid-19.                   

Το σίγουρο είναι πως όλη αυτή η κατάσταση έχει κουράσει, το ίδιο και η… μάσκα και πλέον αναρωτιόμαστε πότε θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα που είχαμε πριν από έναν περίπου χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes EQC είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που μας δείχνει πόσο θα αλλάξει η αυτοκίνηση πολύ σύντομα...

Πολλές και σημαντικές αλλαγές

Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, συμβαίνουν… άλλα και όπως θα διαβάσετε σήμερα αλλά και είχαμε εξαγγείλει εδώ και εβδομάδες, έχουμε πολλές αλλαγές σε υψηλές θέσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου. Στελέχη άλλαξαν Οι εταιρείες ετοιμάζονται για να είναι πανέτοιμες τους επόμενους μήνες που θα ανοίξει η αγορά…θέση, άλλα έφυγαν, άλλα βρίσκονται σε συζητήσεις και όπως μαθαίνουμε αναμένουμε σύντομα και νέες αλλαγές! Το σίγουρο είναι πως οι επιχειρηματίες βλέπουν φως κάπου στο βάθος του τούνελ και ευελπιστούν με τις κινήσεις που κάνουν να είναι πανέτοιμοι για να αντιμετωπίσουν την κίνηση που θα υπάρξει, λογικά μετά το Πάσχα.

Στα της αγοράς τώρα, διαπιστώνουμε πως δεν τα πήγε και τόσο άσχημα, παρά την πτώση συγκριτικά με τον περυσινό Ιανουάριο καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως διανύουμε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο ενώ επιπλέον τα εργοστάσια αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση που έχει δημιουργηθεί.

Σήμερα, δεν θέλω να σας κουράσω, γιατί υπάρχουν πολύ ζουμερές ειδήσεις και σίγουρα θα θέλετε να διαβάσετε…

Το ρεπορτάζ που κάναμε με τις κόντρες έκανε τεράστια αίσθηση και είχε πολύ μεγάλη απήχηση που έφτασε ακόμα και στη θέση Νο33 των trends στην Ελλάδα

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

H ατάκα της εβδομάδας…

Η τύχη είναι αρκετά προβλέψιμη. Αν θέλεις να έχεις περισσότερη τύχη εκμεταλλεύσου περισσότερες ευκαιρίες και γίνε πιο δραστήριος!

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

Με 7.842 ταξινομήσεις έκλεισε η αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Ιανουαρίου 2021. Η πτώση συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα άγγιξε το 19,86% καθώς το 2020 οι πωλήσεις είχαν φτάσει τις 9.785 μονάδες.

 

———————————————————————————————

 

Οι μάρκες Toyota, Peugeot και Hyundai κατάφεραν να ανέβουν στο «βάθρο» των εταιρειών με τις περισσότερες ταξινομήσεις τον Ιανουάριο. Δείτε παρακάτω τη σχετική λίστα με τα πρώτα ανεπίσημα νούμερα.

  1. Toyota 1.277
  2. Peugeot 876
  3. Hyundai 556
  4. Opel 480
  5. VW 437
  6. Citroen 431
  7. Suzuki 378
  8. Mercedes 368
  9. BMW 355
  10. Renault 327
  11. Ford 319
  12. Kia 297
  13. Nissan 268
  14. Skoda 256
  15. Audi 236
  16. Volvo 192
  17. MINI 165
  18. Fiat 132
  19. Dacia 127
  20. SEAT 107
  21. Land Rover 86
  22. Jeep 72
  23. Mitsubishi 28
  24. Honda 20
  25. Mazda 15
  26. Lexus 12
  27. Porsche 8
  28. Smart 7
  29. Tesla 3
  30. Jaguar 2
  31. Alfa Romeo 2
  32. Abarth 1
  33. Cupra 1
  34. Subaru 1

———————————————————————————————

 

Πολλές αλλαγές σε υψηλές θέσεις εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτου έχουμε επίσημα από σήμερα, 1η Φεβρουαρίου 2021.

 

———————————————————————————————

 

Ο Ανδρέας Χαλμπές αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing  στις μάρκες Audi και Bentley όπως και Διευθυντής στην Luxury Hire. Προέρχεται από την Skoda, άρα μιλάμε για εσωτερική μετακίνηση.

Ο Ανδρέας Χαλμπές

 

———————————————————————————————

 

Τη θέση του Διευθυντή Πωλήσεων και Marketing στην Skoda αναλαμβάνει ο Μάνος Δρακωτός ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία MINI.

Ο Μάνος Δρακωτός

 

———————————————————————————————

 

Τη θέση της Εμπορικής Διευθύντριας αναλαμβάνει στην Jaguar – Land Rover η Σοφία Μητράκη η οποία διατηρεί υπό την εποπτεία της και το κομμάτι του Marketing.

H Σοφία Μητράκη

 

———————————————————————————————

 

Η Δήμητρα Μπίκου αναλαμβάνει Επικεφαλής της μάρκας MINI στη θέση του Μάνου Δρακωτού.

Με αυτήν τη φωτογραφία η Δήμητρα Μπίκου αποχαιρέτησε τον Μάνο Δρακωτό ο οποίος "μετακόμισε" στη Skoda

 

———————————————————————————————

 

Σε μεγάλες επενδύσεις τόσο σε υπηρεσίες όσο και σε οχήματα προχωρά η Europ Assistance η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Επικεφαλής στην εταιρεία είναι ο Γιάννης Πετούλης που με το επιτελείο του δείχνουν ξεκάθαρα πως ο στόχος τους είναι να ξαναγράψουν τους όρους ασφάλισης στον πολύ ανταγωνιστικό κλάδο.

Σε μεγάλες επενδύσεις με σύγχρονα οχήματα προχώρησε η Europ Assistance

 

———————————————————————————————

 

Στο ανανεωμένο τεύχος Ιανουαρίου της εφημερίδας «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & οικονομία» η οποία διανέμεται σε περισσότερα από 2.000 σημεία διανομής σε ολόκληρη την Ελλάδα, φιλοξενείται συνέντευξη του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης, Γιάννη Μεθενίτη. Ο Γιάννης Μεθενίτης μιλάει στον Τρύφωνα Αλεξόπουλο για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, τα μυστικά της επιτυχίας του Leaf και τους τρόπους που επενδύει η Nissan στην πράσινη ενέργεια.

Για να διαβάσετε τη συνέντευξη πατήστε ΕΔΩ

Ο Γιάννης Μεθενίτης

 

———————————————————————————————

 

Μία ακόμα δημοσκόπηση πραγματοποιήσαμε μέσω του YouTube. Το ερώτημα ήταν: «Γιατί δεν θα αγόραζες VW» και μέχρι τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στις 17:00 είχαν ψηφίσει 10.600 χρήστες, ενώ είχαν σχολιάσει τη δημοσκόπηση πάνω από 500 άτομα. Να σημειώσουμε πως θα ακολουθήσουν και άλλες δημοσκοπήσεις και για όλες τις εταιρείες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα:

 

———————————————————————————————

Το βραβείο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2021 παρέλαβαν τα στελέχη της Renault με αφορμή τη διάκριση του Captur. Η παράδοση έγινε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στα γραφεία της εισαγωγικής εταιρείας στη λεωφόρο Κηφισού.

Από αριστερά: Χρήστος Σκιρδής, Μαρία Παπαδάκη, Ντένη Θεοχαράκη και Βασίλης Ευθυμιάδης

 

———————————————————————————————

Νέο λογότυπο αλλά και εταιρική ταυτότητα για την Peugeot η οποία θα τα κάνει γνωστά όλα… αυτά, σε παγκόσμια δημοσιογραφική παρουσίαση στις 25 Φεβρουαρίου 2021.

Το νέο λογότυπο της Peugeot θα μοιάζει πολύ σε αυτό...

 

———————————————————————————————

 

Πάτησε… στην Ελλάδα η νέα έκδοση της Skoda Octavia με την κωδικη ονομασία RS και σύντομα θα κάνει την εμφάνισή της στις αντιπροσωπείες της μάρκας.

Η Skoda Octavia RS

 

———————————————————————————————

 

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του νέου DS4 από τη γαλλική φίρμα. Την παρουσίαση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.

 

———————————————————————————————

 

Ένα ακόμα επαγγελματικό ηλεκτρικό όχημα πάτησε σε ελληνικό έδαφος. Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω πρόκειται για το ηλεκτρικό Mercedes eVITO.

To Mercedes eVITO...

 

———————————————————————————————

Δεν θα εισαχθεί στην Ελλάδα το Suzuki Αcross, ένα plug-in hybrid SUV μοντέλο που βασίζεται στο Toyota RAV4 και αυτό διότι η τιμή του θα ξεπερνούσε τα 50.000 ευρώ. Προς το παρόν πωλείται μόνο στην αγορά της Ιταλίας.

Έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με την εισαγωγική εταιρεία, ενημερωθήκαμε πώς τελικά το αυτοκίνητο θα έρθει στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι.

To Suzuki Αcross

 

———————————————————————————————

Αφιέρωμα στον ΣΚΑΙ 100.3 έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Άρης Γαλανόπουλος και στην εκπομπή του «Οδηγώντας με ασφάλεια», για τους 100.000 ακόλουθους που ήδη έχουμε ξεπεράσει στο κανάλι μας (με την ονομασία Βασίλης Σαρημπαλίδης) στο YouTube.

Για να ακούσετε την εκπομπή πατήστε ΕΔΩ

 

———————————————————————————————

 

Για τον Μάρτιο ήταν προγραμματισμένη η δημοσιογραφική παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Skoda και συγκεκριμένα στην Τοσκάνη, ωστόσο η παρουσίαση αναβλήθηκε εξαιτίας των συνθηκών που βιώνει ο πλανήτης από τον COVID-19.

 

———————————————————————————————

Πολύ μεγάλο βάρος στο E-Tron GT έχουν δώσει οι άνθρωποι της Audi και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο καθώς το θεωρούν ένα μοντέλο που θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα της μάρκας. Για φέτος έχουν δώσει μεγάλο βάρος και στο Q4, ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα δούμε σύντομα.

 

———————————————————————————————

Μπορεί στη SEAT να θέλουν να παίξουν δυνατά με την νέα μάρκα CUPRA ωστόσο φαίνεται πως χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά για να ανταποκριθεί ο κόσμος.

 

———————————————————————————————

Μεγάλη ικανοποίηση υπάρχει στη VW σχετικά με την πορεία του νέου ID.3 που ξεκίνησε πολύ δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά. Ανάλογη πορεία περιμένουν τα στελέχη της μάρκας και για το ID.4, ενώ τα χαμόγελα είναι διάπλατα με την πορεία του Golf το οποίο το 2020 ήταν το Νο1 σε πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο.

 

———————————————————————————————

 

Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις 12:30 θα πραγματοποιήσει η Pirelli την ψηφιακή παρουσίαση του νέου της ελαστικού της οικογένειας Cinturato. Την παρουσίαση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αι έλληνες δημοσιογράφοι.  

 

———————————————————————————————

Μία νέα υπηρεσία προσφέρει η εισαγωγική εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης στους πελάτες της Nissan οι οποίοι μπορούν να παραγγείλουν online γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ για τα αυτοκίνητα τους.

 

———————————————————————————————

Δύο αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF ενέταξε στον στόλο του ο Δήμος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της προσπάθειας αναβάθμισης του στόλου με γνώμονα την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας. Η αγορά των συγκεκριμένων αυτοκινήτων χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ.

Τα δύο Nissan Leaf που πρόσθεσε στο στόλο του ο Δήμος Καλαμαριάς

 

———————————————————————————————

 

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου θα παραχωρήσει το Volvo Car Group με θέμα τα οικονομικά αποτελέσματα της Volvo Cars για το 2020. Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος και CEO του Volvo Car Group Håkan Samuelsson και η CFO της εταιρίας Carla De Geyseleer. Τη συνέντευξη θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι και να θέσουν τα ερωτήματά τους.

 

———————————————————————————————

 

Διαδικτυακή ανάρτηση με αποδέκτη το newsauto.gr από τον Πέτρο Τρινταφύλλη με θέμα το… COTY, δηλαδή το (ένα ακόμα) ελληνικό αυτοκίνητο της χρονιάς. 

 

 

———————————————————————————————

 

Ψηφιακά έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην εταιρεία ΕΛΑΣΤΡΑΚ, που αντιπροσωπεύει μεταξύ άλλων και τα ελαστικά της Bridgestone.

 

———————————————————————————————

 

Ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης στα Ράλι και πρωταθλητής Ιταλίας, Ρενάτο Τραβάλια, είναι καλεσμένος του Στράτου Φωτεινέλη και του Στάθη Πετρόπουλου αυτήν την εβδομάδα στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια». Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 18:00.

Να σημειώσουμε πως οι εκπομπές ανεβαίνουν και στη σελίδα της εκπομπής στο Facebook, τις οποίες μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ

 

Ο Τραβάλια με τους Στάθη Πετρόπουλο και Στράτο Φωτεινέλη

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακές λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 7
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 9
5. www.iefimerida.gr 13
6. www.newsit.gr 18
7. www.gazzetta.gr 27
8. www.tanea.gr 28
9. www.kathimerini.gr 30
10. www.ethnos.gr 33
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

 

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 46
2. www.gocar.gr 157
3. www.autogreeknews.gr 208
4. www.autotriti.gr 225
5. www.traction.gr 417
6. www.drive.gr 433
7. www.4troxoi.gr 485
8. www.autoagora.gr 543
9. www.caranddriver.gr 625
10. www.autoblog.gr 852
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 36
2. www.carwall.gr 6.401
3. www.ix.gr 9.241
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 1/2/2021 (21:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 103.700
2. Trcoff: 34.600  
3. Drive magazine: 20.600
4. Tractiongr: 14.300
5. Carotogr: 10.900
6. CarGuysGr: 5.410
7. Gocar: 3.830
8. 4Τροχοί: 3.090
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.790
10. Newsauto: 2.520
11. Ariadni Gerasimidou: 2.290
12. Auto Τρίτη: 1.350
13. Επί Τροχών TV: 1.280
14. Πάνος Σειτανίδης: 1.060
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 878
16. Auto Greek News: 406
*μέτρηση στις 1/2/2021 (21:00)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης