Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Subaru μας είχε προετοιμάσει για τον ερχομό της νέας γενιάς του δημοφιλέστατου μοντέλου Impreza Το πλαίσιο έχει γίνει πιο άκαμπτο και έχει χαμηλώσει το κέντρο βάρους WRX. Η 5η γενιά του ιαπωνικού σεντάν είναι γεγονός πλέον και παρότι τα νούμερα ισχύς ή οι τεχνικές λύσεις να μην εξάπτουν τη φαντασία, πρόκειται για ένα άρτια δομημένο σύνολο ικανό να χαρίσει άφθονη οδηγική απόλαυση στον οδηγό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Impreza WRX είναι βασισμένο στη Subaru Global Platform όπου συναντάμε τα Outback και Forester με το πλαίσιο να είναι ελαφρώς ενισχυμένο στην περίπτωση του Impreza. Ο κινητήρας είναι ο γνωστός boxer τετρακύλινδρος ο οποίος έχει μεγαλώσει στα 2.4 λίτρα. Με τη βοήθεια τούρμπο η ισχύς φτάνει τους 271 ίππους με τη ροπή να αγγίζει τα 350Nm.

Η έκδοση GT έρχεται με ζάντες 18 ιντσών σε μαύρο χρώμα!

Στον προαιρετικό εξοπλισμό συναντάμε σύστημα EyeSight Driver Assist Technology

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετάδοση γίνεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ υπάρχει και επιλογή CVT αυτόματου 8τάχυτου Στο εσωτερικό συναντάμε καθίσματα της Recaro.κιβωτίου της Subaru Performance με ανεξάρτητη υδρόψυξη και χειριστήρια στο τιμόνι. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ τα φρένα και τα διαφορικά είναι εξελιγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχουν τις επιπλέον πιέσεις στις αυξημένες απαιτήσεις του αυτοκινήτου.

Πολύ δυναμικά είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου με τον οδηγό να έχει τρεις επιλογές οδήγησης και 430 (!) διαφορετικές επιλογές στο στήσιμο του αυτοκινήτου! Στην έκδοση GT οι τροχοί είναι 18 ιντσών, το βάρος είναι μειωμένο κατά 2 κιλά, ενώ στο εσωτερικό συναντάμε προηγμένο σύστημα infotainment 11,6 ιντσών με συνδεσιμότητα Apple CarPley και Android Auto. Για την ώρα, το νέο Impreza WRX έχει ανακοινωθεί μόνο για την αγορά της Αμερικής με την τιμή να μην έχει γίνει γνωστή.

Το βίντεο παρουσίασης του νέου Impreza WRX.

 

Για την ώρα το Impreza WRX προορίζεται μόνο για την αγορά της Αμερικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Subaru AWD: Από το Leone Estate Van στο Outback AWD

Έτοιμο για την παγκόσμια παρουσίαση το νέο ηλεκτρικό SUBARU SUV «SOLTERRA»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης