Εξαιρετικά τα πηγαίνει η Ford στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς παραμένει η No1 μάρκα στα επαγγελματικά οχήματα, ενώ έκανε και νέο ρεκόρ ταξινομήσεων όσον αφορά στα μοντέλα EcoSport και Kuga.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2018 ξεκίνησε ιδανικά για την «μπλε οβάλ» φίρμα, με τις πωλήσεις των επαγγελματικών οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του έτους, να φθάνουν τις 93.200 μονάδες σε όλη την Ευρώπη, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από το 1995. 

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Ελλάδα, με τη Ford να διατηρείται στην κορυφή της κατηγορίας. Τα Transit και Ranger πρωταγωνιστούν στη χώρα μας, ανεβάζοντας το συνολικό μερίδιο πωλήσεων στο 18%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Μάρτιος ήταν ένας από τους καλύτερους μήνες για την εταιρεία τόσο για τα επαγγελματικά όσο και για τα επιβατικά αυτοκίνητα. Στις 20 παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης, η Ford αναδείχθηκε δεύτερη μάρκα με ποσοστό 8,5%.

Σε αυτή την επιτυχία συνέβαλαν τα SUV και πιο συγκεκριμένα τα EcoSport και Kuga. Τα δύο αυτά μοντέλα σημείωσαν νέο ρεκόρ πωλήσεων το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, με την αύξηση να φθάνει το 29% και 14%, αντίστοιχα. Πλέον, 1 στα 5 αυτοκίνητα Ford που παραδίδονται σε πελάτες, ανήκουν στην κατηγορία των SUV.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης