Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το πολυαναμενόμενο SUV των Κορεατών, το αυτοκίνητο με την εμπνευσμένη σχεδίαση, την τολμηρή όψη, το ριζικά αναβαθμισμένο εσωτερικό, τον πλούσιο εξοπλισμό και τις προηγμένες τεχνολογίες είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mόνο mild hybrid και υβριδικά σύνολα υπάρχουν στην γκάμα του.

Οι τιμές του νέου Hyundai Tucson ξεκινούν στην Ελλάδα από 24.990 ευρώ. Το αυτοκίνητο προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Exclusive, Premium και Distinctive), περιλαμβάνοντας στάνταρ το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης (Hyundai SmartSense), τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, την ψηφιακή κεντρική οθόνη με κάμερα οπισθοπορείας, τον αυτόματο κλιματισμό και τα LED φώτα. Εντυπωσιακή οθόνη στο εσωτερικό.

Όσον αφορά στους κινητήρες, όλοι φέρουν ήπιο υβριδικό σύστημα ή πλήρως υβριδικό. Βασικός είναι ο 1.6 Τ-GDI Smartstream απόδοσης 150 ίππων και 250 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με το κιβώτιο Intelligent Manual Transmission (6iMT) ή με το αυτόματο 7DCT και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο μοτέρ προσφέρεται και σε ισχυρότερη έκδοση – με 180 ίππους και 265 Nm ροπής, έχοντας τα ίδια κιβώτια αλλά και σύστημα τετρακίνησης.

Στους diesel υπάρχει ο 1.6 CRDi Smartstream των 136 ίππων και 280 Nm ροπής. Φέρει αποκλειστικά αυτόματο κιβώτιο 7DCT και την επιλογή κίνησης στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς.

Η υβριδική εκδοχή του καινούριου Tucson αποδίδει 230 ίππους και 265 Nm ροπής. Συνδυάζει τον 1.6 T-GDI κινητήρα βενζίνης με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 1,49 kWh, με την κίνηση να μεταφέρεται μέσω αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Αργότερα μέσα στο έτος, θα λανσαριστεί και η plug-in hybrid έκδοση του μοντέλου, η οποία με μια πλήρη φόρτιση προσφέρει αυτονομία αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα.

 

Διαβάστε επίσης:

265 ίπποι για το plug-in υβριδικό Hyundai Tucson

Αποκαλύπτεται το Hyundai Tucson N Line

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης