Επιμέλεια: Παλληκάρης Γιώργος

Η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο (αυτή την στιγμή) συνεχίζει την ανοδική της πορεία και όπως όλα δείχνουν, τίποτα δεν τη σταματά. Το 2021 ήταν μία εξαιρετική χρονιά για την εταιρία του Elon Musk, ο οποίος φαίνεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα ενός νέου, μικρότερου μοντέλου, το οποίο θα κοστίζει από 25.000 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσιτή ηλεκτροκίνηση από το Model 2;
Παρά το γεγονός πως το μόνο επίσημο σχέδιο που έχει διαρρεύσει για το οικονομικό νέο μοντέλο που θα ονομάζεται Tesla Model 2, είναι ένα σκίτσο, οι φήμες δείχνουν να επιβεβαιώνονται. Το μικρότερο έως τώρα μοντέλο της φίρμας, σχεδιαστικά θα βρίσκει την θέση του κάπου ανάμεσα στα Model 3 και Model Y με την έκδηλη τεχνολογία και την μεγάλη αυτονομία να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. 

Όπως ο ίδιος ο Musk έχει αναφέρει, η χαμηλότερη αποδεκτή αυτονομία για ένα προϊόν της Tesla είναι τουλάχιστον τα 400+χλμ. Κάτι που αποδεικνύει πως και το Model 2 θα έχει εντυπωσιακή αυτονομία, ήδη από την βασική του έκδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό πιθανότατα θα διατηρήσει τον χαρακτηριστικό μινιμαλισμό της Tesla, με μια τεράστια οθόνη αφής infotainment σε κατακόρυφο προσανατολισμό και όχι μπουτόν. Αναμένεται επίσης να προσφέρει εντυπωσιακό χώρο στους επιβάτες, παρά το μικρό του μέγεθος, αξιοποιώντας σωστά την EV αρχιτεκτονική της αμερικάνικης εταιρίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρχικά το μοντέλο θα παράγεται στο Gigafactory στην Κίνα για την εγχώρια αγορά και όλα δείχνουν πως στη συνέχεια θα συναρμολογείται και στο νέο Gigafactory της Γερμανίας για τις ανάγκες της Ευρώπης. 
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης