Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα ολοκαίνουριο μοντέλο που θα προσφέρεται σε 5θέσια και 7θέσια έκδοση και το οποίο τοποθετείται πάνω από το Duster παρουσίασε η Dacia. Το νέο Jogger αναμένεται να λανσαριστεί στα τέλη του 2022 και θα είναι το πιο προσιτό της αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανήκει στα crossover και συνδυάζει στοιχεία από διάφορες κατηγορίες όπως: το μήκος ενός station wagon, την ευρυχωρία ενός MPV και την εμφάνιση ενός SUV. Σαν γνήσιο μέλος της οικογένειας Dacia, το Jogger Άνετη τρίτη σειρά καθισμάτων.προσφέρει την καλύτερη αναλογία τιμής-χώρων, αλλά και την ευελιξία ενός πολυμορφικού αυτοκινήτου.

Με όνομα που παραπέμπει σε σπορ, περιπέτεια και θετική ενέργεια, συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της νέας ταυτότητας της μάρκας. Σύντομο, μοντέρνο και διεθνές, το Jogger αντανακλά στιβαρότητα και ευελιξία στη χρήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Jogger θα προσφέρεται με τον βενζινοκινητήρα 1.0 TCe των 110 ίππων και τον 1.0 TCe 100 LPG διπλού καυσίμου (βενζίνης/υγραερίου).  

 

Πληθωρικό

Ο χαρακτήρας του μοντέλου είναι ξεκάθαρα εκδρομικός. Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος αγγίζει τα 20 εκατοστά και το μήκος του φθάνει τα 4,55 μέτρα. Διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 24 λίτρων, που είναι διασκορπισμένοι σε ολόκληρη την καμπίνα.

Ορισμένες εκδόσεις φέρουν αναδιπλούμενα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου και ποτηροθήκες για τους επιβάτες της 2ης σειράς καθισμάτων. Όσο για τους δύο επιβάτες της 3ης σειράς, ο καθένας έχει ξεχωριστό κάθισμα, υποβραχιόνιο και μεγάλο πίσω σπαστό τζάμι εξαερισμού για καλύτερη θέα. Το ύψος του καθίσματος (+55 χλστ. μεταξύ των σειρών 1 και 2, +25 χλστ. μεταξύ των σειρών 2 και 3) εξασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη άνεση στις πίσω θέσεις.

Με όλα τα καθίσματα αναδιπλωμένα ο όγκος του πορτμπαγκάζ ανέρχεται στα 160 λίτρα. Στην πενταθέσια διάταξη είναι στα 708 λτ. και σε περίπτωση που αναδιπλωθούν κι αυτά εκτοξεύεται στα 1.819 λτ.

Χάρη στο ύψος του χώρου φόρτωσης (661 χλστ.) και το μεγάλο μήκος του δαπέδου (1,150 χλστ.), οι οικογένειες μπορούν εύκολα να χωρέσουν ένα καροτσάκι ή ένα παιδικό ποδήλατο, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσουν τα καθίσματα, διπλώνοντας απλώς το ένα από τα καθίσματα της τρίτης σειράς.

Εφοδιάζεται με ένα πλήρες σύστημα πολυμέσων, το Media Control, που περιλαμβάνει ψηφιακή οθόνη TFT στο κέντρο του πίνακα οργάνων, οθόνη αφής 8 ιντσών στο ταμπλό, ασύρματη συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi για Apple CarPlay και Android Auto, θύρες USB και πολλά ακόμα.  

 

Αυθεντικό Dacia

Κατασκευασμένο πάνω σε μια σύγχρονη πλατφόρμα, το Dacia Jogger επιτυγχάνει τον περιορισμό των κραδασμών χάρη στην εξαιρετικά ανθεκτική και άκαμπτη δομή του. Στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα:

• Ενεργό Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Emergency Brake Assist)
• Σύστημα Προειδοποίησης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning)
• Υποβοήθηση Στάθμευσης (Park Assist)
• Υποβοήθηση Εκκίνησης σε Ανηφόρα (Hill Start Assist).

Ο κινητήρας 1.0 TCe απόδοσης 110 ίππων και 200 Nm ροπής συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Αυτό που κάνει τη διαφορά ωστόσο είναι ο 1.0 TCe 100 LPG. Διακρίνεται για τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου χάρη στο υγραέριο και την αυτονομία, η οποία μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 1.000 χιλιόμετρα.

Αργότερα θα δούμε και έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης. Το Jogger θα είναι το πρώτο μοντέλο της Dacia που θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία. Το υβριδικό σύνολο αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρου, δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα κιβώτιο multi-mode χωρίς συμπλέκτη. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτροκίνητα μέσα στην πόλη σε ποσοστό 80%, εξοικονομώντας έως και 40% σε καύσιμο (σε σύγκριση με έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα σε αστικό κύκλο).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Dacia Sandero ξεπέρασε VW Golf και Toyota Yaris

Πότε έρχεται και πόσο κοστίζει το ανανεωμένο Dacia Duster;

Αλλάζει λογότυπο η Dacia

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης