Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο CEO του γιγαντιαίου ομίλου Stellantis, κάτω από την ομπρέλα του οποίου είναι και η Fiat, επιβεβαίωση πως η ιταλική φίρμα θα μπει δυνατά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της ανακοίνωσης των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για το 2022 (μάλιστα θα μοιραστούν και 2 δις. ευρώ στους υπαλλήλους από τα κέρδη), ο Carlos Tavares επισημοποίησε πως δύο ηλεκτρικά μοντέλα Fiat θα έρθουν εντός του έτους. Βέβαια ο ισχυρός άντρας της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν αποκάλυψε την ακριβή ταυτότητα των δύο αυτών ηλεκτρικών μοντέλων, όμως όλοι είναι σχεδόν βέβαιοι πως πρόκειται για τα  Panda και Punto.  Δύο μοντέλα με τεράστια ιστορία που θα μεταφερθούν στην εξηλεκτρισμένη εποχή έχοντας πάνω τους όλη την εμπειρία του ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, το ένα μοντέλο, πιθανότατα θα είναι η σύγχρονη και αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του Punto καθώς ο CEO της Fiat έχει αναφέρει ξανά πως θα υπάρξει επιστροφή μοντέλου στην κατηγορία B. Η πιθανή επιστροφή του Punto όμως δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν θα είναι στα πρότυπα της κλασικής μικρής κατηγορίας ή θα πλησιάσει περισσότερο στην crossover.

Από την άλλη, το δεύτερο μοντέλο πιθανότατα θα είναι η ηλεκτρική εκδοχή του Panda το οποίο θα πατάει στην πλατφόρμα eCMP και λογικά θα κατασκευάζεται μαζί με το ηλεκτρικό Jeep Avenger στην Πολωνία. Πλέον η τεχνολογία υπάρχει, οι γραμμές παραγωγής δουλεύουν χωρίς ελλείψεις και τα ηλεκτρικά μοντέλα είναι μονόδρομος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται πως η δημιουργία του ομίλους Stellantis έχει βοηθήσει αρκετά τις ιταλικές μάρκες και μετά από την δυνατή ευρωπαϊκή επιστροφή της Alfa Romeo, έρχεται και αυτή της Fiat.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης