Το 1963, ένας Νεοζηλανδός, λάτρης των αυτοκινήτων και της ταχύτητας, ίδρυσε τη McLaren Motor Racing Ltd. Η εταιρεία γιγαντώθηκε στο πέρασμα των χρόνων κερδίζοντας 8 παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών και 12 οδηγών στη Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bruce McLaren ήταν ένας εξαιρετικός οδηγός, άριστος γνώστης της μηχανικής και, όπως αποδείχθηκε, επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς η ομώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής supercars συγκαταλέγεται αυτή τη στιγμή στις κορυφαίες του κόσμου.

Συνήθιζε να δοκιμάζει όλα τα μοντέλα και να κάνει τις όποιες μηχανικές διορθώσεις. Αυτό όμως του κόστισε τη ζωή. Στις 2 Ιουνίου του 1970, έχασε τον έλεγχο της M8D κατά τη διάρκεια δοκιμής στο Goodwood και σκοτώθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Woking, έδρα της βρετανικής φίρμας, υπάρχει μία προτομή του Bruce McLaren. Εκεί η McLaren και η κόρη του Amanda, την Τρίτη 2 Ιουνίου του 2020, πραγματοποίησαν μία μικρή τελετή για να τιμήσουν τον σπουδαίο αυτόν άνθρωπο.

Τοποθέτησαν 50 κεριά -όσα και τα χρόνια από τον θάνατό του- γύρω από το άγαλμα, την M8D και τα υπόλοιπα τετράτροχα, με την κόρη του να δηλώνει συγκινημένη και περήφανη για τον μπαμπά της.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης