Ξεκινούν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό VW ID Neo

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 4 Μαΐου 2019, 15:26
Ξεκινούν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό VW ID Neo

Του Λουκά Παπαλάμπρου

Με μία σειρά teaser φωτογραφιών της έκδοσης παραγωγής, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 8 Μαΐου, θα ανοίξουν επίσημα τα βιβλία των παραγγελιών για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γκάμας της.

Το ID Neo θα είναι αρχικά διαθέσιμο στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, όπως στη Γερμανία και τη Βρετανία. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό από τη VW, δεν θα υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Οι πελάτες θα έχουν το δικαίωμα να προκαταβάλουν ένα ποσό και να εξασφαλίσουν το δικαίωμα να είναι μεταξύ των πρώτων που θα παραλάβουν το αυτοκίνητο. Η κατασκευή του ηλεκτρικού hatchback θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο στο εργοστάσιο του Zwickau και οι παραδόσεις προγραμματίζονται για τις αρχές του 2020.

Σε πρώτη φάση θα προσφέρεται στην έκδοση launch edition, με τον επικεφαλής πωλήσεων της εταιρείας, Jurgen Stackman, να υποστηρίζει ότι θα κάνει sold out πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του μοντέλου, στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Θυμίζουμε ότι το ID Neo ανήκει στην κατηγορία των μικρομεσαίων πεντάθυρων και βασίζεται στην προσαρμόσιμη πλατφόρμα Modular Electric Drive (MEB) του ομίλου. Έχει τις ίδιες διαστάσεις με το Golf και θα αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση για όσους επιθυμούν ένα όχημα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, με μηδενική κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, όπως αυτόνομη οδήγηση, νέας γενιάς head up display, αυτόματα προσαρμοζόμενο τιμόνι, υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και πολλά ακόμη. Θα προσφέρεται με τρεις διαφορετικές μπαταρίες, εξασφαλίζοντας αυτονομία από 320 έως 550 χιλιόμετρα.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 4 Μαΐου 2019, 15:26