Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί η Ford να εργάζεται πυρετωδώς προς την ηλεκτροκίνηση και να έχει στρέψει τη μεγαλύτερη προσοχή της εκεί, όμως δεν ξεχνάει και τους γνήσιους petrolheads . Μεγαλύτερη απόδειξη αποτελεί το νέο πακέτο αναβάθμισης για το Ford Focus ST, το οποίο αναβαθμίζει τον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα και το ανεβάζει level.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικότερη από όλες τις αλλαγές είναι σίγουρα η ρυθμιζόμενη ανάρτηση της KW Automotive η οποία φέρνει το αμάξωμα πιο κοντά στο έδαφος κατά 15χλστ. την ώρα που οι αποσβεστήρες προσφέρουν 12 ρυθμίσεις βύθισης και 16 επαναφοράς. Η λίστα των αλλαγών συνεχίζεται με 19άρες μαύρες πολυάκτινες ζάντες οι οποίες είναι 10% ελαφρύτερες και ντύνονται με ελαστικά Pirelli P Zero Corsa. Το φρενάρισμα αναλαμβάνουν δίσκοι φρένων 363χλστ. και τετραπίστονες κόκκινες δαγκάνες Brembo.

Εμφανισιακά, το ST με το συγκεκριμένο πακέτο αποκτά  μάσκα, καπάκια καθρεπτών, αεροτομή και διαχύτη φινιρισμένα σε Agate Black απόχρωση ενώ στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα με πρόσθετη στήριξη του σώματος.

Κάτω από το καπό παραμένει ο 2.3lt. Ecoboost κινητήρας ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και 420 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς από ένα 6άρι χειροκίνητο σασμάν. 0-100 σε 5.7 δευτ. και τελική στα 250χλμ./ώρα για ένα σύνολο που είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία και στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης