Επιμέλεια:Περικλής Χαλάτσης

Το 2021 παρά την οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να έχουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες από την έλλειψη των microchips, κάποιοι βρήκαν το αυτοκίνητο που ήθελαν χωρίς χρονοτριβή. Η μόνη καθυστέρηση που προέκυψε ήταν από τις προσωπικές τους επιθυμίες στη διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου. Η υψηλή ποιότητα κατασκευής, η τεχνογνωσία και η τεχνολογία αιχμής είναι αυτά που κάνουν τις Bentley να ξεχωρίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Bentley Motors , που είναι η κορυφαία μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο με έδρα στο Crewe, ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων 31% σε σχέση με το 2020. Η  Bentley και το 2020 είχε κάνει ρεκόρ πωλήσεων.Το 2021 έκλεισε με παραδόσεις 14.659 αυτοκινήτων. Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι τιμές των βρετανικών χειροποίητων αυτοκινήτων στην καλύτερη περίπτωση ξεκινούν από 200.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι τις 400.000 ευρώ. Ανάλογα με τη φορολογία σε κάποιες χώρες το ποσόν αυτό ανεβαίνει.

Μπορεί οι Bentley να είναι χειποιήτες και απο τις πιο προσγμένες εταιρίες ωστόσο υπάρχουν πελάτες που ζητούν ειδικές κατασκευές. Σε αυτήν την περίπτωση το κόστος είναι ακόμη μεγαλύτερο. Το 2021 ιδιαίτερα σημαντική ήταν η  ζήτηση των υβριδικών μοντέλων της Bentley . Μία στις πέντε Bentayga που πωλήθηκαν ήταν Hybrid. 

Η καλύτερη αγορά για τις Bentley είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και οι χώρες Ασίας-Ειρηνικού. Η αμερικανική ήπειρος αναδείχθηκε η πιο μεγάλη αγορά για την Bentley, με πωλήσεις 4.212 αυτοκινήτων και αύξηση 39% σε σχέση με το 2020. Σε αυτό συντέλεσαν το λανσάρισμα της Continental GT Speed και το πλήρες έτος πωλήσεων της Flying Spur. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη της Bentley, μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σημειώθηκε στην Κίνα, με αύξηση πωλήσεων 40% και πωλήσεις 4.033 αυτοκινήτων, έναντι 2.880 το 2020. Σε μια αγορά που δείχνει προτίμηση στα σεντάν, φυσιολογικά best-seller αναδείχθηκε η Flying Spur, ακολουθούμενη από την Bentayga.Η Ευρώπη έκλεισε τη χρονιά με παραδόσεις 2.520 αυτοκινήτων, έναντι 2.193 το 2020, αύξηση 15% και  με ισορροπημένη κατανομή των πωλήσεων ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα.

Στο 5ο έτος από το λανσάρισμά της είναι η Bentayga, η οποία παραμένει το δημοφιλέστερο μοντέλο για τους αγοραστές Bentley. Αντιπροσωπεύει το 40% των συνολικών πωλήσεων της Bentley και επιβεβαιώνει ότι είναι το πιο επιτυχημένο πολυτελές SUV στον κόσμο. 

Μετά το «βασιλιά» των Bentley , την Bentayga ακολουθεί η  Continental GT που κατέχει το  33% των συνολικών πωλήσεων, με αναλογία 60% coupe και 40% convertible. Ακολουθεί η Flying Spur με ποσοστό 27% των συνολικών πωλήσεων. Το 2022 αναμένεται το λανσάρισμα της υβριδικής έκδοσης Flying Spur και λογικά αυτή τη χρονιά αναμένεται να κάνει αυτό το μοντέλο τις περισσότερες πωλήσεις.

Η εγχώρια αγορά της Bentley
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκεί όπου κατασκευάζονται τα χειροποίητα αυτοκίνητα, το 2021 πουλήθηκαν 1.328 αυτοκίνητα. Και εδώ η Bentley κατέγραψε αύξηση 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 
Η Bentley παρέδωσε 915 αυτοκίνητα στη Μέση Ανατολή το 2021, έναντι 735 το προηγούμενο έτος. Όσον αφορά στην περιοχή των χωρών Ασίας-Ειρηνικού, η μάρκα σημείωσε αύξηση 37% και ρεκόρ πωλήσεων, παραδίδοντας 1.651 αυτοκίνητα, έναντι 1.203 το 2020. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης