Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η εξωπραγματική Pagani Zonda HP Barchetta έχει περάσει τη γραμμή παραγωγής μόλις τρεις φορές και αποτελεί ένα από τα σπανιότερα, γρηγορότερα και ακριβότερα μοντέλα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Μία από τις τρεις, βρέθηκε στην Κροατία για να λάβει μέρος στη συγκέντρωση Supercar Owners Circle, και ενεπλάκη σε τροχαίο με ένα Ford Fiesta, παθαίνοντας σοβαρές υλικές ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Όπως φαίνεται και από το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, μία συνοδεία υπεραυτοκινήτων διασχίζει ένα στενό δρόμο και ο οδηγός της Pagani Zonda φαίνεται πως πατάει τέρμα το γκάζι. Μία κίνηση που φαίνεται πως αποσταθεροποίησε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο αξίας 16 εκατ. ευρώ να πέσει πάνω σε ένα Ford Fiesta που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα. Ο θόρυβος της σύγκρουσης δυνατός και όλοι οι παρευρισκόμενοι που θαύμαζαν την παρέλαση από τα μοναδικά αυτοκίνητα έτρεξαν στο σημείο να βοηθήσουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Και τα δύο αυτοκίνητα δέχθηκαν σοβαρές ζημιές, όμως ευτυχώς επιβάτες και οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους.  Να αναφέρουμε πως το υπεραυτοκίνητο ζυγίζει 1.250 κιλά και εξοπλίζεται με έναν V12 κινητήρα 7.3λτ. αποδίδοντας 800 άλογα και 850 Nm ροπής. Καταφέρνει το 0-100 σε 3.1 δευτ. αλλά και τελική στα 355χλμ./ώρα, οπότε χρειάζεται και τα κατάλληλα χέρια πίσω από το τιμόνι του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης